Тісто для піци. 6 рецептів приготування тіста для піци

Дріжджове тісто для піци

Інгредієнти:

Для піци діаметром 30 див.

  • Вода — 100 р.
  • Борошно — 1,5 склянки
  • дріжджі — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Олія оливкова, можна взяти будь-яку рослинну, не рафінована рослинна — 2 ст. л.

Приготування:

1. Теплу воду, трохи тепліше кімнатної температури, налити в глибоку чашку. Додати дріжджі і цукор. Розмішати і відставити, поки дріжджі активуються.

2. Пройшло 15 хвилин, дріжджі стали пузиритися, це означає, що дріжджі хороші.

3. Додаємо сіль.

4. Вливаємо олію.

5. Починаємо потроху додавати борошно, весь час розмішуючи борошно з водою. Розмішали трохи, додали борошна ще і так 3-4 рази.

6. У вас повинно вийти поки навіть ще не тісто, а окремі шматочки борошна склеєні водою. Але ви повинні наполегливо продовжувати заважати, підбираючи борошно з країв в тісто.

7. Коли у вас вийде щось схоже на тісто, ви можете починати вимішувати тісто далі руками.

8. Вимішуючи руками, також підбираєте борошно з країв, вмішуючи її в тісто.

9. Вимішуємо до тих пір, поки вся мука в чашці втрутиться в тісто і тісто перестане прилипати до рук.

10. Наше тісто практично готове.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо настоятися 15-30 хвилин.

Ну ось можете починати пекти піцу. Ви вже знаєте як це робити. Інгредієнти по вашому смаку.

Піч з настроєм! Є з задоволенням!

Приємного апетиту!