Дріжджове тісто для піци
Інгредієнти:
Для піци діаметром 30 див.
- Вода — 100 р.
- Борошно — 1,5 склянки
- дріжджі — 1 ч. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Цукор — 1 ч. л.
- Олія оливкова, можна взяти будь-яку рослинну, не рафінована рослинна — 2 ст. л.
Приготування:
1. Теплу воду, трохи тепліше кімнатної температури, налити в глибоку чашку. Додати дріжджі і цукор. Розмішати і відставити, поки дріжджі активуються.
2. Пройшло 15 хвилин, дріжджі стали пузиритися, це означає, що дріжджі хороші.
3. Додаємо сіль.
4. Вливаємо олію.
5. Починаємо потроху додавати борошно, весь час розмішуючи борошно з водою. Розмішали трохи, додали борошна ще і так 3-4 рази.
6. У вас повинно вийти поки навіть ще не тісто, а окремі шматочки борошна склеєні водою. Але ви повинні наполегливо продовжувати заважати, підбираючи борошно з країв в тісто.
7. Коли у вас вийде щось схоже на тісто, ви можете починати вимішувати тісто далі руками.
8. Вимішуючи руками, також підбираєте борошно з країв, вмішуючи її в тісто.
9. Вимішуємо до тих пір, поки вся мука в чашці втрутиться в тісто і тісто перестане прилипати до рук.
10. Наше тісто практично готове.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і даємо настоятися 15-30 хвилин.
Ну ось можете починати пекти піцу. Ви вже знаєте як це робити. Інгредієнти по вашому смаку.
Піч з настроєм! Є з задоволенням!
Приємного апетиту!