Тісто для піци. 6 рецептів приготування тіста для піци

Меню:

  1. Тісто без дріжджів для піци
  2. Тісто дріжджове для піци
  3. Рецепт тіста для піци
  4. Відео — Тісто класичне для піци
  5. Тісто швидке для піци
  6. Відео — Тісто для піци на кефірі
  1. Тісто для піци без дріжджів

Інгредієнти:

  • Борошно — 2-3 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 20 р.
  • Вода — 200 мл

Приготування:

1. У глибоку чашку розбиваємо яйце, додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку солі.

2. Все перемішуємо, щоб розчинилися сіль і цукор.

3. Додаємо рослинне масло, в принципі можна взяти будь-рафінована, але рідний інгредієнт, це оливкова. Олії додаємо одну повну столову ложку та ще трохи, менше чверті ложки. Перемішали.

4. Сюди ж додаємо склянку води. Вода повинна бути теплою, трохи тепліше кімнатної температури. Все перемішуємо і поки відставляємо в сторону.

5. Починаємо готувати тісто. Підготували стільницю, де будете замішувати тісто. Два склянки борошна просіваємо на підготовлену поверхню гіркою.

6. У борошно додаємо чайну ложечку розпушувача. Трошки вмішуємо його в борошно. Зверху в гірці борошна робимо невелике поглиблення.

7. Беремо підготовлену суміш яйця з водою і починаємо дуже маленькими частинами вливають суміш в борошно, відразу вмішуючи суміш в борошно і продовжуючи дуже повільно і поступово вливати яєчну суміш, поки не увіллєте всю суміш і у вас повинно вийти тісто, поки ще не вимішане, шматками. Та й борошна навколо нього ще багато.

8. Далі тісто вимішуємо руками. Підгрібаючи і залучаючи борошно в тісто вимішуємо довго, поки не залишиться борошна під тестом, але і після цього тісто ще треба вимішувати хвилин 5.

Все у вас повинно піти хвилин мінімум 10, а то й 15. Ну ось, тепер тісто готове. Воно вийшло досить щільне, але м’яке. До рук воно не повинно липнути. Якщо липне, посипте трохи борошном робоче місце і ще раз промесите.

9. Тепер робимо з тіста такий «батон шинки».

10. Ділимо його на 2 або 3 частини. В залежності від того, якої величини у вас форма для піци.

11. Якщо ви будете робити тільки одну піцу, то залишайте один шматок тіста, а решта покладіть в целофановий мішок і приберіть в холодильник або навіть в морозильник, якщо не на один день. Вони абсолютно не втратить своїх властивостей.

12. Спочатку з решти шматка тіста, руками ліпимо корж.

13. Зробили невелику коржик і продовжуємо розкачувати качалкою в лист необхідної товщини і величини.

14. Форму для випічки піци, у нас це сковорода, змащуємо олією і викладаємо у форму наше розкатане тісто для піци.

15. Тісто розтягуємо по сковороді, загинаючи трохи краю вгору на бічні стінки сковороди. Ну ось тісто ми з вами приготували. Ну давайте вже зберемо піцу, не пропадати ж тесту.