Шоколадний заварний крем

Заварюємо крем

Тепер сотейник знову поставте на плиту на середній вогонь і продовжуйте швидко перемішувати суміш, поки вона нагрівається.

Вам треба запастися терпінням, тому що заварюватися крем буде хвилин 7-10, при цьому потрібно постійно активно заважати.

В рідкому стані суміш буде зберігатися досить довго, може здатися, що крем не густіє, це нормально, продовжуйте працювати віночком, при цьому не потрібно додавати вогонь! Що називається, всьому свій час.

З моменту загустіння поваріть крем 2-3 хвилини, не перестаючи помішувати. Потрібно домогтися такої консистенції, коли на кремі будуть залишатися досить значні борозенки від віночка. Після цього зніміть крем з плити.

Трохи остудіть, періодично перемішуючи, щоб не утворилася зверху щільна кірочка. Потім додайте вершкове масло кімнатної температури, екстракт ванілі (за бажанням) і ще раз перемішайте.

Після накрийте плівкою в контакт і поставте в холодильник для стабілізації на 1,5 — 2 години.

Після закінчення часу застосовуйте на свій розсуд.

В результаті у вас вийде щільний, слухняний, густий шоколадний заварний крем. Він дуже смачний і ароматний.