Продукти:
- молоко 3,2% — 600 гр
- масло 82,5% — 80 гр
- яйця — 2 шт.
- цукор — 140 гр
- крохмаль кукурудзяний — 50 г
- какао — 2 ст. л
- ванільний екстракт за бажанням
Примітка:
- З цієї кількості інгредієнтів виходить 750-800 гр готового крему. Його вистачить для прошарку торта з 8 коржів d18 див. І ще залишиться для квіточок зверху.
- Вершкове масло має бути кімнатної температури.
Отже, приступимо
У сотейник з товстим дном влити 500 гр молока (решту 100 гр поки відставити убік) і поставити на плиту на середній вогонь. Нам треба довести його до кипіння.
В миску скласти цукор, крохмаль, вбити яйця.
Збити всі ручним віночком до об’єднання.
Додати какао порошок весь відразу.
Добре все перетерти віночком, щоб зникли грудочки.
В отриману суміш влити решту 100 гр молока.
Перемішати до об’єднання всієї маси.
За той час, поки ми об’єднували інгредієнти, молоко в сотейнику має дійти до кипіння (не кип’ятити!). Зніміть з плити і влийте в нього тонкою цівкою шоколадну суміш, при цьому дуже активно помішуючи. Працюйте віночком швидко, не можна допустити утворення грудочок.