Шоколадний заварний крем

Продукти:

  1. молоко 3,2% — 600 гр
  2. масло 82,5% — 80 гр
  3. яйця — 2 шт.
  4. цукор — 140 гр
  5. крохмаль кукурудзяний — 50 г
  6. какао — 2 ст. л
  7. ванільний екстракт за бажанням

Примітка:

  • З цієї кількості інгредієнтів виходить 750-800 гр готового крему. Його вистачить для прошарку торта з 8 коржів d18 див. І ще залишиться для квіточок зверху.
  • Вершкове масло має бути кімнатної температури.

Отже, приступимо

У сотейник з товстим дном влити 500 гр молока (решту 100 гр поки відставити убік) і поставити на плиту на середній вогонь. Нам треба довести його до кипіння.

В миску скласти цукор, крохмаль, вбити яйця.

Збити всі ручним віночком до об’єднання.

Додати какао порошок весь відразу.

Добре все перетерти віночком, щоб зникли грудочки.

В отриману суміш влити решту 100 гр молока.

Перемішати до об’єднання всієї маси.

За той час, поки ми об’єднували інгредієнти, молоко в сотейнику має дійти до кипіння (не кип’ятити!). Зніміть з плити і влийте в нього тонкою цівкою шоколадну суміш, при цьому дуже активно помішуючи. Працюйте віночком швидко, не можна допустити утворення грудочок.