Шоколадний бісквіт на кефірі

Випікаємо Шоколадний бісквіт на кефірі

Випікати будемо 50-55 хвилин при температурі 170 градусів. Готовність перевіряйте шпажкою, якщо після протикання бісквіта по центру вона виходить сухою, значить готовий.

Перші 25 хвилин відкривати духовку не можна. Не робіть такої помилки, інакше бісквіт осяде і більше не підніметься.

Можна цей бісквіт випікати в двох формах одночасно, тоді час випічки складе 30-35 хвилин при температурі 170 градусів.

Якщо ви розділили тісто на дві форми, то обов’язково випікайте їх одночасно, тому що бісквітне тісто швидко осідає і випікати його слід відразу після приготування.

Цей бісквіт дуже добре піднімається і по центру стає гіркою і трохи розривається — це нормально.

Готовий бісквіт звільніть від форми, дайте йому охолонути 5-7 хвилин.

Потім покладіть в пакет або оберніть харчовою плівкою, остудіть при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник на 5 і більше годин, краще всього на ніч.

Я перед упаковкою його в пакет спочатку зрізала верхівку, ви можете вчинити як завгодно — це не на що не впливає (просто мені не терпілося спробувати його на смак).

Минуло 8 годин, я його дістала з пакета, і подивіться, який він мокрий став. У вас вийде приблизно також.

Тепер можна розрізати його на коржі і застосувати за вашим бажанням. У мене вийшло три штуки за товщиною 1,8 див.