Продукти:
- кефір — 250 мл
- борошно — 250 г
- цукор — 200 г
- яйця — 3 шт.
- масло рослинне — 50 г
- какао — 50 г
- сода — 1,5 ч. л
- розпушувач тіста — 1 ч. л
Примітка:
- Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури — це важливо.
- Кефір можна підігріти в мікрохвильовій печі до теплого стану.
- Яйця покласти в теплу воду, щоб вони трохи зігрілися.
- З цієї кількості інгредієнтів я пекла бісквіт у формі 20 див.
- Вага готового бісквіта приблизно 750 гр.
Готуємо тісто
Для приготування тіста нам знадобляться три ємності.
В чашу міксера збийте яйця і додайте половину цукру. Почніть збивати на великій швидкості. Нам потрібно отримати дуже пишну пінну масу. На це піде приблизно 7 хвилин.
Поки яйця з цукром збиваються, у другій ємності об’єднайте сипучі інгредієнти — це борошно, какао-порошок, інший цукор і розпушувач тесту.
І зараз вже можна включити духовку на прогрів на 170 градусів.
Сухі інгредієнти дуже ретельно перемішайте до однорідності.
У третю миску налийте кефір, додайте соду і перемішайте. Сода увійде в реакцію з кислотою кефіру і повинні піти великі бульбашки такі, як на фото. Якщо цього не відбувається, тоді додайте 1 чайну ложку 6% оцту (можна кухонна, винний або яблучний).
За цей час яйця з цукром вже взбились до потрібної консистенції.
Влийте в пінну яєчну масу рослинне масло і кефір.
Перемішайте і додайте сухі інгредієнти.
Акуратно і в той же час досить швидко вимісіть тісто силіконової лопаткою. Як тільки зникнуть грудочки, тісто готове. Більше вимішувати не потрібно, інакше тісто осяде і стане гумовим.
Підготуйте форму для випічки. У мене це кільце без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула його щільною фольгою і встановила на деку.
Вилийте тісто в кільце і поставте в розігріту духовку разом з листом.