Шоколадний бісквіт на кефірі

Продукти:

  1. кефір — 250 мл
  2. борошно — 250 г
  3. цукор — 200 г
  4. яйця — 3 шт.
  5. масло рослинне — 50 г
  6. какао — 50 г
  7. сода — 1,5 ч. л
  8. розпушувач тіста — 1 ч. л

Примітка:

  • Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури — це важливо.
  • Кефір можна підігріти в мікрохвильовій печі до теплого стану.
  • Яйця покласти в теплу воду, щоб вони трохи зігрілися.
  • З цієї кількості інгредієнтів я пекла бісквіт у формі 20 див.
  • Вага готового бісквіта приблизно 750 гр.

Готуємо тісто

Для приготування тіста нам знадобляться три ємності.

В чашу міксера збийте яйця і додайте половину цукру. Почніть збивати на великій швидкості. Нам потрібно отримати дуже пишну пінну масу. На це піде приблизно 7 хвилин.

Поки яйця з цукром збиваються, у другій ємності об’єднайте сипучі інгредієнти — це борошно, какао-порошок, інший цукор і розпушувач тесту.

І зараз вже можна включити духовку на прогрів на 170 градусів.

Сухі інгредієнти дуже ретельно перемішайте до однорідності.

У третю миску налийте кефір, додайте соду і перемішайте. Сода увійде в реакцію з кислотою кефіру і повинні піти великі бульбашки такі, як на фото. Якщо цього не відбувається, тоді додайте 1 чайну ложку 6% оцту (можна кухонна, винний або яблучний).

За цей час яйця з цукром вже взбились до потрібної консистенції.

Влийте в пінну яєчну масу рослинне масло і кефір.

Перемішайте і додайте сухі інгредієнти.

Акуратно і в той же час досить швидко вимісіть тісто силіконової лопаткою. Як тільки зникнуть грудочки, тісто готове. Більше вимішувати не потрібно, інакше тісто осяде і стане гумовим.

Підготуйте форму для випічки. У мене це кільце без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула його щільною фольгою і встановила на деку.

Вилийте тісто в кільце і поставте в розігріту духовку разом з листом.