3. Солянка рибна
Можна при бажанні приготувати солянку. Оптимальним рішенням буде взяти для такого супу рибу з мінімумом кісток.
Для такого варіанту будуть потрібні:
- Скумбрію (можна взяти червону рибу, можна використовувати асорті) – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Солоні огірки – 3 шт.
- Вода – 2,5 л
- Цибуля – 1 шт.
- Маслини без кісточок – 100 г
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Лимон – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
1. Для приготування такого супу треба почистити рибу, прибрати голови, гарненько промити. Якщо риба цілісна, її треба нарізати на шматочки по порціях і відкласти. Візьміть кістки і голови, залийте водою і поставте варити бульйон. Після того, як вода закипить, проваріть 15 хвилин, потім вийміть кістки і процідіть бульйон. Можна приступати до варінні супу.
2. Зніміть шкірку з картоплі і наріжте його кубиками. Викладіть у воду і поставте варитися хвилин 15.
3. Розігрійте сковороду і налийте трохи олії. Коли воно розігріється викладіть в сковороду цибулю і моркву – перший наріжте тонкими півкільцями, другу чверть-кільцями. Пасеруйте пару хвилин до появи золотистої скоринки. Помістіть зажарку в суп і варіть 10 хвилин.
4. Після покладіть на сковороду дрібно нарізані огірки – тушкуйте хвилини 3. Потім викладіть на сковорідку томатну пасту.
5. Додайте трохи бульйону з каструлі і залиште хвилин на 10. Далі все відправте в суп. Викладіть шматочки риби, відкладені раніше. Вони зваряться швидко — їм достатньо 15 хвилин.
6. Підсолити, поперчіть, закиньте дрібно нарізану зелень.
7. Накрийте кришкою і поставте нудитися 10 хвилин на повільному вогні. Перед вимиканням вогню додайте в суп маслини. Залиште хвилин на 10 настоятися після варіння.
Суп готовий. Розливайте і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!