4. Суп з фрикадельками
Для приготування такого варіанту слід використовувати:
- Минтай – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні або хлібні крихти – 4-5 ст. л.
- Сіль, перець– за смаком
- Зелений лук – 4 шт.
- Вершкове масло – 30 г
Для самого супу знадобиться:
- Картопля – 3-4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелений горошок – 150 г
- Вода – 2 л
- Томат – 1 шт.
- Базилік – 1 пучок
- Сіль, перець – за смаком
- Для подачі потрібно сметана
Такий суп вважається легким і дієтичним.
1. Спочатку відокремте м’ясо риби від кісток, зніміть шкіру.
2. Залийте кістки водою і поставте варити бульйон.
3. Філе сміливі на м’ясорубці, додайте яйце, хліб, підсолити і поперчіть, все ретельно перемішайте. Додайте до фаршу масло і зелений лук, нарізаний дрібно.
4. Сформуйте фрикадельки (беріть чайною ложкою або виделкою невелику кількість фаршу) – краще робити їх дрібними, відправте в холодильник, щоб вони трохи схопилися.
5. Готовий бульйон процідіть, знову поставте на вогонь, покладіть сюди моркву і картоплю. Хвилин через 10 і додайте горох.
6. Помідор розрізати на 4 частини, потріть на тертці, шкірку викиньте.
7. Відправте в суп помідор і фрикадельки.
8. Підсоліть і поперчіть. Варити близько 10 хвилин.
9. Зелень вимити і дрібно порубаєте, потім подзвоніть в суп. Відразу ж після цього вимкніть його. Залиште настоюватися. І можна подавати.
Смачного супу і приємного апетиту!