Полуничний чізкейк

Для основи:

  1. печиво пісочне — 100 г
  2. масло вершкове — 30 г

Перший шар:

  1. вершковий або сирний сир — 250 г
  2. цукор — 100 г
  3. йогурт питний без добавок — 45 гр
  4. вершки (жирність від 30 % — 100 г
  5. ванільний цукор — 1 ч. л
  6. желатин — 5 г
  7. полуниця свіжа — 200 г

Для полуничного пюре:

  1. полуниця свіжа або заморожена — 350 гр

Другий шар:

  1. полуничне пюре — 200 г
  2. вершки (жирність від 30 % — 150 г
  3. желатин — 7 гр

Третій шар:

  1. полуничне пюре — 150 г
  2. вершки (жирність від 30 % — 50 г
  3. желатин — 4 гр

Примітка:

  • Для приготування цього чізкейку всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, а вершки навпаки — добре охолоджені.
  • Для збірки вам знадобляться два кільця 16 і 18 (19) см у діаметрі.
  • Желатин можна використовувати гранульований або листовий.
  • Полуничне пюре можна брати готове або зробити його зі свіжої або замороженої полуниці (процес описаний нижче за рецептом).