Медовик з заварним кремом

Для заварного класичного крему:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль — 100 гр
  6. ванілін за смаком

Інгредієнти для тіста:

  1. яйця — 3 шт.
  2. вершкове масло — 150 г
  3. борошно — 500 г
  4. мед — 2 ст. л
  5. цукор — 200 г
  6. сода — 1 ч. л. (з гіркою)
  7. оцет 6% — 1 ч. л

Примітка:

  • Крем рекомендую приготувати з кукурудзяним крохмалем, а не з борошном.
  • Масло вершкове для тіста, так і для крему візьміть 82,5% жирності і попередньо зігрійте його при кімнатній температурі до м’якості.
  • Оцет можна брати кухонна, винний або яблучний.

Починаємо готувати заварне медове тісто

В миску вбити яйця і додати цукор.

Все збити ручним віночком до об’єднання.

Після додати м’яке масло і мед.

Ще раз все збити.

Масу перелити в сотейник з товстим дном і поставити на плиту на середній вогонь.

Постійно помішуючи довести до кипіння.

В гарячу масу додати гашену в оцті соду, перемішати і відразу зняти з плити.

Порційно додавати борошно і відразу вимішувати. Спочатку ручним віночком.

Далі, коли тісто загусне, продовжити вимішувати силіконової лопаткою. Руками не треба, тому що тісто гаряче.

Дійте дуже швидко, поки суміш не охолола, наше завдання заварити борошно.

У підсумку вийде пластичне, м’яке заварне медове тісто.

Перекладіть його на стіл, присипте борошном і розкачайте у формі ковбаски.

Тепер розділіть тісто на рівну кількість частин (у мене їх 9) і сформуйте з кожної частини кульку.

Заготовки покладіть на блюдо або обробну дошку, накрийте харчовою плівкою, щоб тісто не заветривалось, і поставте в холодильник на 2-3 години або в морозильник на годину.

Поки тісто відпочиває в холодильнику, приготуйте крем для медовика за цим рецептом.

Після закінчення часу дістаньте тісто з холодильника, візьміть одну кульку, покладіть його на антипригарний килимок або аркуш пергаменту, присипте борошном.

У цей час вже можна включити духовку на прогрів на 190 градусів.

З кульки тіста розкачайте корж товщиною приблизно 4 мм. По всьому коржу зробіть виделкою отвори так, як показано на фото.

Далі перекладіть розкачаний корж разом з аркушем, на якому розкатували, на деко.