Для начинки з Лимонного курда:
- цукор — 120 гр
- лимонний сік — 80 г
- цедра 1-го великого лимона або 2-х маленьких
- масло — 80 гр
- крохмаль — 2 ст. л. (за бажанням)
- жовтки — 4 шт.
Для прикраси з Італійської меренги:
- цукор — 150 г
- вода — 50 г
- яєчний білок — 55 гр
- ванільний екстракт за бажанням
Для пісочного тіста:
- масло 82,5% — 50 г
- цукрова пудра — 45 гр
- мигдальна борошно — 15 г
- сіль — 1 ч. л
- яйця — 25 гр
- борошно пшеничне — 115 гр
Примітка:
- Так як для начинки потрібно час для стабілізації, тому в першу чергу (за 2-3 години, а краще за день напередодні) приготуйте лимонний курд за цим рецептом.
- масло, яке призначене для тіста, покладіть в морозильну камеру за 30 хвилин до початку приготування.
- Яйце для тіста розбийте в миску, перемішайте виделкою, тільки після цього отвешайте 25 грам.
Готуємо пісочне тісто
Для початку всі сухі інгредієнти потрібно зсипати в одну миску.
Добре перемішати ручним віночком.
На крупній тертці натерти холодне вершкове масло прямо в миску з сухими інгредієнтами. У цьому місці краще скористатися рукавичками, щоб масло не розтануло від тепла рук.
За допомогою ручного віночка ретельно перемішайте масло з сухою сумішшю в крихту. Ось так.
Тепер додайте яйце і, з допомогою все того ж віночка, ретельно перетріть всі інгредієнти.
Спочатку може здатися, що рідини замало, але це не так, продовжуйте працювати віночком.
Поступово інгредієнти добре з’єднаються, крихта стане сира і далі ви легко зберете тісто ось у такий клубок, розміром з велике яблуко.
Покладіть грудку тіста на антипригарний килимок або пергаментний папір.
Зверху накрийте ще одним таким же листом і розкачайте тісто між листами. Товщина тіста має бути 3-4 мм
Тепер разом з килимками, покладіть в морозильну камеру хвилин на 30-40.
По закінченні часу дістаньте тісто з морозилки, зніміть верхній лист.