Лимонні тарталетки

Для начинки з Лимонного курда:

  1. цукор — 120 гр
  2. лимонний сік — 80 г
  3. цедра 1-го великого лимона або 2-х маленьких
  4. масло — 80 гр
  5. крохмаль — 2 ст. л. (за бажанням)
  6. жовтки — 4 шт.

Для прикраси з Італійської меренги:

  1. цукор — 150 г
  2. вода — 50 г
  3. яєчний білок — 55 гр
  4. ванільний екстракт за бажанням

Для пісочного тіста:

  1. масло 82,5% — 50 г
  2. цукрова пудра — 45 гр
  3. мигдальна борошно — 15 г
  4. сіль — 1 ч. л
  5. яйця — 25 гр
  6. борошно пшеничне — 115 гр

Примітка:

  • Так як для начинки потрібно час для стабілізації, тому в першу чергу (за 2-3 години, а краще за день напередодні) приготуйте лимонний курд за цим рецептом.
  • масло, яке призначене для тіста, покладіть в морозильну камеру за 30 хвилин до початку приготування.
  • Яйце для тіста розбийте в миску, перемішайте виделкою, тільки після цього отвешайте 25 грам.

Готуємо пісочне тісто

Для початку всі сухі інгредієнти потрібно зсипати в одну миску.

Добре перемішати ручним віночком.

На крупній тертці натерти холодне вершкове масло прямо в миску з сухими інгредієнтами. У цьому місці краще скористатися рукавичками, щоб масло не розтануло від тепла рук.

За допомогою ручного віночка ретельно перемішайте масло з сухою сумішшю в крихту. Ось так.

Тепер додайте яйце і, з допомогою все того ж віночка, ретельно перетріть всі інгредієнти.

Спочатку може здатися, що рідини замало, але це не так, продовжуйте працювати віночком.

Поступово інгредієнти добре з’єднаються, крихта стане сира і далі ви легко зберете тісто ось у такий клубок, розміром з велике яблуко.

Покладіть грудку тіста на антипригарний килимок або пергаментний папір.

Зверху накрийте ще одним таким же листом і розкачайте тісто між листами. Товщина тіста має бути 3-4 мм

Тепер разом з килимками, покладіть в морозильну камеру хвилин на 30-40.

По закінченні часу дістаньте тісто з морозилки, зніміть верхній лист.