Лимонні тарталетки

Робимо заготовки для тарти

За допомогою заздалегідь підготовлених форм для тарталеток (у мене це два кільця діаметром 16 і 10 см) зробіть основу майбутніх тарталеток, як показано на фото.

Перемістити на інше місце заготівлі не потрібно. Згодом ми будемо випікати все прямо на цьому аркуші.

З іншого розкатаного тіста приготуйте заготовки для бортиків тарталеток.

Якщо у вас форми такі ж як і у мене, тоді лінійкою відміряйте висоту бортів — це приблизно 2,5 див. Розкреслите тісто на смужки рівної ширини.

З одержаних смужок зробіть бортики в заготовках тарталеток. При цьому добре притисніть і з’єднайте всі шви, як бічні, так і нижні.

Зайве тісто приберіть з листа.

Якщо у вас форми неперфоровані, тобто без спеціальних дірочок, такі ж як у мене, тоді проткніть виделкою дно і боки заготовки.

Це потрібно зробити для того, щоб при випіканні повітря вільно циркулювало і не піднімав тісто міхуром.

Тепер поставте всю конструкцію разом з килимком (або пергаментним папером) в морозильну камеру на 30 хвилин.

Поки заготовки заморожуються, увімкніть духовку на 175 градусів.

Заморожені тарталетки разом з листом покладіть на деко і випікайте при 175 градусах 10-15 хвилин, орієнтуйтеся на свою духовку.

Під час випікання слідкуйте за тим, щоб тісто не позурилося на дні підстави. Якщо помітили такий процес, тоді обережно виделкою або кінчиком ножа проткніть дно і випустіть повітря.

По готовності звільніть тарти від форми і дайте охолонути.

Якщо на одержані основи для тарталеток є нерівності, а ви хочете, щоб все було красиво, тоді візьміть звичайне металеве сито і скористайтеся ним, як терткою. Потріть боки і всі горбки, крихти і т. п. відпадуть.