Чізкейк Нью-Йорк

Готуємо основу для чізкейку Нью-Йорк

Спочатку потрібно подрібнити печиво до дрібної крихти за допомогою блендера або «дідівським способом» — покладіть печиво в пакет і ретельно розкачати його качалкою до тих пір, поки воно не перетвориться в крихту.

Треба досягти результату без грудочок. Але якщо грудочки у крихті все ж залишилися — просійте її через металеве сито.

Після цього додайте в крихту м’яке вершкове масло. Підігрівати масло в мікрохвильовій печі не бажано. Краще, якщо воно стане м’яким природним шляхом.

Грунтовно перемішайте масло з крихтою до тих пір, поки масло повністю не зволожить крихту.

Для випічки чізкейк вам знадобиться кільце без дна або розсувне кільце діаметром 20 см. Нерозбірна металева або силіконова форма не підійде, тому що ви не зможете дістати з неї чізкейк після приготування.

Я підготувала розсувне кільце без дна. Знизу обернула дуже щільною фольгою.

Тепер нам потрібно сформувати основу для чізкейку. Для цього помістіть вологу крихту в форму.

За допомогою склянки чи звичайної ложки розрівняйте крихту по дну форми, залишаючи трохи для того, щоб зробити бортики. Далі ущільніть крихту і у вас вийде основа під чізкейк з бортиками. Висоту бортів зробіть не менше 4-х див., щоб згодом вся сирна начинка у неї помістилася без залишку.

Якщо ви хочете зробити основу без бортиків — тоді просто розрівняйте вологу крихту по дну форми і ущільніть.

Тепер акуратно переставте заготовку на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин. За цей час основа підрум’яниться і зміцниться. Після дістаньте з духовки разом з листом. Відставте поки в сторону — нехай остигає.