Інгредієнти для бісквіта:
- яйця С0 — 6 шт.
- какао — 25 гр
- борошно — 115 гр
- масло — 40 гр
- цукор пісок — 150 г
Продукти для крему:
- яєчний жовток — 1 шт.
- згущене молоко — 120 гр
- масло — 180 гр
- ванільний цукор — 10 г
- какао порошок — 10 г
- вода — 20 г (2 столові ложки)
Для шоколадної глазурі:
- какао — порошок- 65 гр
- цукор — 200 г
- молоко — 100 г
- масло вершкове — 50 гр
Для просочення і верхнього шару:
- абрикосовий джем — 100 г
- чорний чай — 100 мл
- цукор пісок — 70 гр
Примітка:
- Всі продукти для приготування торта повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
- Абрикосовий джем можна придбати в магазині або приготувати за рецептом Полуничного конфі, замінюючи полуницю на свіжі абрикоси.
Готуємо торт Прага
Отже, бісквіт ви, найімовірніше вже спекли і дали йому дозріти в холодильнику не менше 8 годин. Тепер потрібно зробити крем.
В каструльку з товстим дном помістіть жовток, згущене молоко, додайте воду і все перемішайте силіконової лопаткою. Тепер поставте на плиту на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. А потім, не перестаючи перемішувати, варіть до загустіння. У процесі приготування заварний частини крему нагрівання плити можна додавати. Наберіться терпіння і у вас вийде однорідна густа маса.
Тепер цю масу остудіть до кімнатної температури і поки відставте в бік.
М’яке вершкове масло покладіть в чашу для збивання і збийте міксером на великій швидкості до пишноти. Після перекладіть у збите вершкове масло остиглу заварную частина крему і перемішайте все міксером на середній швидкості.
Потім в отриману масу просіяти какао через сито і додайте ванільний цукор. Тепер знову перемішайте все міксером до повного об’єднання. Крем для торта Прага готовий. Потім поставте його в холодильник на 20-30 хвилин.