Торт Прага

Інгредієнти для бісквіта:

  1. яйця С0 — 6 шт.
  2. какао — 25 гр
  3. борошно — 115 гр
  4. масло — 40 гр
  5. цукор пісок — 150 г

Продукти для крему:

  1. яєчний жовток — 1 шт.
  2. згущене молоко — 120 гр
  3. масло — 180 гр
  4. ванільний цукор — 10 г
  5. какао порошок — 10 г
  6. вода — 20 г (2 столові ложки)

Для шоколадної глазурі:

  1. какао — порошок- 65 гр
  2. цукор — 200 г
  3. молоко — 100 г
  4. масло вершкове — 50 гр

Для просочення і верхнього шару:

  1. абрикосовий джем — 100 г
  2. чорний чай — 100 мл
  3. цукор пісок — 70 гр

Примітка:

  • Всі продукти для приготування торта повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.
  • Абрикосовий джем можна придбати в магазині або приготувати за рецептом Полуничного конфі, замінюючи полуницю на свіжі абрикоси.

Готуємо торт Прага

Отже, бісквіт ви, найімовірніше вже спекли і дали йому дозріти в холодильнику не менше 8 годин. Тепер потрібно зробити крем.

В каструльку з товстим дном помістіть жовток, згущене молоко, додайте воду і все перемішайте силіконової лопаткою. Тепер поставте на плиту на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. А потім, не перестаючи перемішувати, варіть до загустіння. У процесі приготування заварний частини крему нагрівання плити можна додавати. Наберіться терпіння і у вас вийде однорідна густа маса.

Тепер цю масу остудіть до кімнатної температури і поки відставте в бік.

М’яке вершкове масло покладіть в чашу для збивання і збийте міксером на великій швидкості до пишноти. Після перекладіть у збите вершкове масло остиглу заварную частина крему і перемішайте все міксером на середній швидкості.

Потім в отриману масу просіяти какао через сито і додайте ванільний цукор. Тепер знову перемішайте все міксером до повного об’єднання. Крем для торта Прага готовий. Потім поставте його в холодильник на 20-30 хвилин.