Торт Наполеон

Випічка коржів з листкового тіста

Отже, крем у вас готовий, тісто теж — будемо продовжувати. Спочатку увімкніть духовку для нагріву на 200 градусів.

Тепер візьміть першу порцію тіста, покладіть на пекарську паперу або антипригарний килимок, трохи присипте борошном і розкачайте дуже тонкий корж. Він повинен вийти приблизно 3 мм і діаметром 3-4 см більше, ніж передбачувані коржі.

Наприклад: ви хочете коржі діаметром 18 см, значить розгортайте тісто 21-22 див. Чому так? Тому що тісто під час випікання зіщулюється, тобто стає менше. Мені коржі потрібні 20 див., тому я розкачувала тісто на 24 див.

Розкачаний корж проткніть виделкою так, як показано на фото нижче. Тепер разом з килимком перекладіть на деко і випікати 5-7 хвилин при 200 градусах.

Коржі печуться дуже швидко. Тому, поки випікається перший корж потрібно встигнути підготувати другий за тим же принципом.

Як тільки один корж випікся, доставте його з духовки разом з листом. Після лист з готовим коржем швидко перекладіть на рівну поверхню. Далі перемістіть на деко другий розкачаний корж разом з листом і відразу відправляйте його в духовку.

З готового тіста сформуйте потрібний вам діаметр. Дійте швидко, тому що спечені коржі дуже швидко висихають і стають крихкі.

Я вирізала кола за допомогою кільця для випічки без дна 20 див. Поставила його зверху на корж і трохи придавила.

що Залишилися шматочки зберіть в окрему чашку, вони згодяться вам для декору.

За такою ж схемою спечіть і підготуйте всі інші коржі. В результаті у вас вийде приблизно така ж стопка, як у мене.