Збираємо торт Наполеон
Отже, коржі і крем у нас готові, тепер приступимо до складання. Робити це ми будемо в кільці — так зручніше.
На початку на підкладку або плоску тарілку нанесіть трохи крему для того, щоб майбутній торт добре зафіксувався і не ковзав.
Зверху поставте кільце без дна потрібного вам діаметра і покладіть на його дно перший корж.
Тепер відкладіть в окрему миску 3-4 ложки крему. Надалі ми використовуємо його для обмазки торта.
Далі потрібно промазати перший корж кремом, зверху покласти другий, потім знову крем і так, поки не закінчаться всі коржі. На верхній теж нанесіть крем і поставте торт в холодильник на 8 годин.
За цей час торт добре просочиться і осяде. Після цього вийміть торт з холодильника і зніміть кільце. Потім намажте торт залишилися кремом зверху і з боків.
Тепер подрібніть в крихту за допомогою блендера шматочки від коржів, які ви зібрали в чашку. Отриманою крихтою посипте торт з усіх боків. У вас вийде приблизно так, як на фото нижче.
загалом класичний торт Наполеон готовий і тепер можна його спробувати. За час дозрівання в холодильнику він добре просочився, тому його можна їсти відразу.
Ще, при бажанні, прикрасьте ваш тортик свіжою ягодою — вийде не тільки смачно, але й красиво.
Ось такий смачний, соковитий у нього розріз.
Якщо ви приготуєте торт Наполеон з кремом на масляній основі — тоді він вийде хрусткий і трохи розсипчастий, але теж дуже привабливий і неймовірно смачний!
Приємного вам апетиту і гарного настрою!