Торт Наполеон

Продукти для крему:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль або борошно — 70 гр
  6. ванілін за смаком

Продукти для листкового тіста:

  1. борошно — 500 г
  2. масло — 250 г
  3. яйце — 1 шт.
  4. вода — 150 г
  5. коньяк — 3 ст. л
  6. оцет яблучний або винний 6% — 1 ст. л
  7. сіль — 1 ч. л. (без гірки)

Примітка:

  • Всі продукти для тіста повинні бути добре охолодженими, борошно в тому числі.
  • Воду помістіть в морозильну камеру на 25 хвилин.
  • Масло покладіть в морозильник не менш ніж на 1 годину.
  • Ще вам знадобляться латексні рукавички для замісу тесту.
  • Для випічки коржів вам знадобляться 2 антипригарних килимка або кілька аркушів пергаментного паперу.
  • Ще, для прикраси торта, придбайте 300 грам свіжої ягоди (полуниця, чорниця, фізаліс) — на ваш вибір.

Готуємо тісто для торта Наполеон

В першу чергу в глибоку миску просійте борошно. Тепер надіньте рукавички. Далі на крупній тертці натріть холодне вершкове масло прямо в борошно.

Дійте таким чином — натріть частина масла, змішайте його з борошном. Далі натріть ще частина масла, знову змішайте і так до тих пір, поки закінчиться масло.

Тепер силіконової лопаткою або руками в рукавичках добре перетріть борошно з маслом. Дійте швидко, нам потрібно все змішати, але щоб масло не розтануло.

В окремій чашці з’єднайте коньяк, сіль і оцет добре перемішайте.

Тепер візьміть невелику миску, вбийте в неї яйце і розмішайте ручним віночком.

Перемішане яйце додайте в миску з рідкою сумішшю, потім залийте холодну воду.

Грунтовно попрацюйте ручним віночком щоб все перемішалося.

Далі всю цю рідку суміш вилийте в чашку з сухою сумішшю.

Тепер замісіть тісто. Працюйте швидко, довго не вимішуйте. Як тільки тісто перетворилося в тугий клубок (фото нижче), перестаньте вимішувати. Нам бажано зберегти якомога більше не станув вершкового масла в тесті.

Далі швидко розкачайте тісто у вигляді товстої ковбаски і розділіть його на частини. У вас вийде від 12 до 15 штук. Тут враховуйте діаметр майбутніх коржів. Якщо вам потрібні коржі з діаметром 18 і менше сантиметрів — тоді ділите тісто на 14-15 частин. Якщо 20 см, як у мене — тоді ділите на 12 частин.

Тепер розкладіть порції тіста на плоскій тарілці або обробній дошці, накрийте харчовою плівкою. У такому вигляді поставте в холодильник на 3 години. За цей час тісто дозріє. Якщо хочете швидше — поставте його в морозилку на 1 годину.

Зараз настав час зробити крем для нашого Наполеона. Переходьте за посиланням обраного вами крему, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.

Нагадую, що я готую торт Наполеон з Класичним заварним кремом. Якщо ви робите те ж саме, то переходьте за посиланням на сторінку з рецептом.