Продукти для крему:
- молоко — 1 літр
- масло вершкове — 120 г
- яйця — 4 шт.
- цукор — 270 гр
- кукурудзяний крохмаль або борошно — 70 гр
- ванілін за смаком
Продукти для листкового тіста:
- борошно — 500 г
- масло — 250 г
- яйце — 1 шт.
- вода — 150 г
- коньяк — 3 ст. л
- оцет яблучний або винний 6% — 1 ст. л
- сіль — 1 ч. л. (без гірки)
Примітка:
- Всі продукти для тіста повинні бути добре охолодженими, борошно в тому числі.
- Воду помістіть в морозильну камеру на 25 хвилин.
- Масло покладіть в морозильник не менш ніж на 1 годину.
- Ще вам знадобляться латексні рукавички для замісу тесту.
- Для випічки коржів вам знадобляться 2 антипригарних килимка або кілька аркушів пергаментного паперу.
- Ще, для прикраси торта, придбайте 300 грам свіжої ягоди (полуниця, чорниця, фізаліс) — на ваш вибір.
Готуємо тісто для торта Наполеон
В першу чергу в глибоку миску просійте борошно. Тепер надіньте рукавички. Далі на крупній тертці натріть холодне вершкове масло прямо в борошно.
Дійте таким чином — натріть частина масла, змішайте його з борошном. Далі натріть ще частина масла, знову змішайте і так до тих пір, поки закінчиться масло.
Тепер силіконової лопаткою або руками в рукавичках добре перетріть борошно з маслом. Дійте швидко, нам потрібно все змішати, але щоб масло не розтануло.
В окремій чашці з’єднайте коньяк, сіль і оцет добре перемішайте.
Тепер візьміть невелику миску, вбийте в неї яйце і розмішайте ручним віночком.
Перемішане яйце додайте в миску з рідкою сумішшю, потім залийте холодну воду.
Грунтовно попрацюйте ручним віночком щоб все перемішалося.
Далі всю цю рідку суміш вилийте в чашку з сухою сумішшю.
Тепер замісіть тісто. Працюйте швидко, довго не вимішуйте. Як тільки тісто перетворилося в тугий клубок (фото нижче), перестаньте вимішувати. Нам бажано зберегти якомога більше не станув вершкового масла в тесті.
Далі швидко розкачайте тісто у вигляді товстої ковбаски і розділіть його на частини. У вас вийде від 12 до 15 штук. Тут враховуйте діаметр майбутніх коржів. Якщо вам потрібні коржі з діаметром 18 і менше сантиметрів — тоді ділите тісто на 14-15 частин. Якщо 20 см, як у мене — тоді ділите на 12 частин.
Тепер розкладіть порції тіста на плоскій тарілці або обробній дошці, накрийте харчовою плівкою. У такому вигляді поставте в холодильник на 3 години. За цей час тісто дозріє. Якщо хочете швидше — поставте його в морозилку на 1 годину.
Зараз настав час зробити крем для нашого Наполеона. Переходьте за посиланням обраного вами крему, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.
Нагадую, що я готую торт Наполеон з Класичним заварним кремом. Якщо ви робите те ж саме, то переходьте за посиланням на сторінку з рецептом.