Випікання бісквіта для торта Колібрі
Тісто готове, тепер розділіть його на 2 рівні частини і перелийте у форми для випічки.
Якщо у вас форми такі ж як у мене, тобто без дна, тоді попередньо оберніть їх знизу щільною фольгою так, щоб блискуча сторона фольги опинилася всередині, а матова зовні. Після чого поставте підготовлені форми на деко і тільки після цього заливайте в них тісто.
Випікати бісквіт ми будемо при 175 градусах, в режимі «верх-низ» без конвекції 45 хвилин.
Я рекомендую випікати таку велику кількість тіста в двох формах одночасно. Але, якщо у вас є тільки одна форма, тоді вам слід збільшити час випікання як мінімум на 10 хвилин.
Перевіряйте бісквіт на готовність за допомогою дерев’яної шпажки не раніше, ніж за 5 хвилин до готовності. Раніше відкривати духовку не можна, тому що бісквіт відразу осяде і більше не підніметься.
Після приготування дістаньте бісквіти з духовки, дайте їм трохи охолонути (приблизно 15 хвилин). Потім вийміть з форми, покладіть на решітку для того, щоб вони зовсім охололи.
Тепер кожен бісквіт окремо щільно оберніть харчовою плівкою. Якщо немає стрічки, просто помістіть в пакет, випустіть з нього повітря і край зав’яжіть на вузлик. Після цього покладіть бісквіти в холодильник мінімум на 8 годин.
Я зазвичай залишаю бісквіти в холодильнику на всю ніч. Вранці дістаю і знімаю плівку.
Після зрізаю у них верхній горбок і потім розрізаю на коржі. Після того, як бісквіт проведе потрібний час у холодильнику він майже не кришиться при розрізуванні.