Продукти для глазурі:
- шоколад — 100 г
- масло 82,5% — 50 г
- вершки (жирність від 30% — 50 г
Інгредієнти для крему:
- вершковий сир — 800 г
- масло 82,5% — 300гр
- цукрова пудра — 200 гр
Продукти для бісквіта:
- борошно — 540 гр
- цукор — 550 гр
- сода — 1,5 ч. л
- кориця — 1 ч. л
- очищений банан — 320 гр
- яйця — 4 шт.
- очищений ананас — 340 гр
- масло рослинне — 240 гр
- горіхи волоські — 100 гр
Примітка:
- Бісквіт я випікала в двох однакових формах діаметром 20 см.
- У підсумку виходить 4 коржа по 2-2,5 см завтовшки.
- Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку приготування.
- Ананаси можна використовувати консервовані або свіжі.
- Для прикраси торта підготуйте трохи свіжих ягід (я використовувала лохину і фізаліс).
Готуємо тісто для бісквіта
Банани складіть в миску і перетворіть в кашку за допомогою звичайної виделки.
Ананаси наріжте дрібними кубиками і покладіть в глибоку чашку. Сік, що виділився від нарізаних ананасів теж перелийте в цю чашку.
Горіхи промийте під проточною водою, трохи просушіть на чистому рушнику і покришіть дрібно ножем на обробній дошці, додайте їх до ананасам.
Потім додайте рослинне масло, цукор, яйця і бананову кашку.
Все добре перемішайте і поки відставте в бік.
Настав час включити духовку на 175 градусів для того, щоб вона добре прогрілася.
Тепер в окрему глибоку чашку покладіть залишилися сухі інгредієнти (соду, борошно, корицю). Дуже добре перемішайте їх між собою.
Далі половину сухих інгредієнтів додайте в рідкі, перемішайте і додайте решту.
Знову все добре перемішайте, але не перестарайтеся, довго не вимішуйте. Нам потрібно щоб всі продукти об’єдналися і зникли борошняні грудочки як на фото нижче.