Торт Колібрі

Продукти для глазурі:

  1. шоколад — 100 г
  2. масло 82,5% — 50 г
  3. вершки (жирність від 30% — 50 г

Інгредієнти для крему:

  1. вершковий сир — 800 г
  2. масло 82,5% — 300гр
  3. цукрова пудра — 200 гр

Продукти для бісквіта:

  1. борошно — 540 гр
  2. цукор — 550 гр
  3. сода — 1,5 ч. л
  4. кориця — 1 ч. л
  5. очищений банан — 320 гр
  6. яйця — 4 шт.
  7. очищений ананас — 340 гр
  8. масло рослинне — 240 гр
  9. горіхи волоські — 100 гр

Примітка:

  • Бісквіт я випікала в двох однакових формах діаметром 20 см.
  • У підсумку виходить 4 коржа по 2-2,5 см завтовшки.
  • Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури, для цього дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку приготування.
  • Ананаси можна використовувати консервовані або свіжі.
  • Для прикраси торта підготуйте трохи свіжих ягід (я використовувала лохину і фізаліс).

Готуємо тісто для бісквіта

Банани складіть в миску і перетворіть в кашку за допомогою звичайної виделки.

Ананаси наріжте дрібними кубиками і покладіть в глибоку чашку. Сік, що виділився від нарізаних ананасів теж перелийте в цю чашку.

Горіхи промийте під проточною водою, трохи просушіть на чистому рушнику і покришіть дрібно ножем на обробній дошці, додайте їх до ананасам.

Потім додайте рослинне масло, цукор, яйця і бананову кашку.

Все добре перемішайте і поки відставте в бік.

Настав час включити духовку на 175 градусів для того, щоб вона добре прогрілася.

Тепер в окрему глибоку чашку покладіть залишилися сухі інгредієнти (соду, борошно, корицю). Дуже добре перемішайте їх між собою.

Далі половину сухих інгредієнтів додайте в рідкі, перемішайте і додайте решту.

Знову все добре перемішайте, але не перестарайтеся, довго не вимішуйте. Нам потрібно щоб всі продукти об’єдналися і зникли борошняні грудочки як на фото нижче.