Свиняча рулька запечена в духовці — 5 кращих рецептів

3. Як правильно запекти свинячу рульку, просочену сухим маринадом?

Не обов’язково завжди виконувати багато послідовних етапів під час приготування ніжки порося, щоб м’ясо було соковито-ніжним. Досить часто моя родичка поєднує багато маніпуляції. Спочатку добу вона просочує рульку сухим маринадом, а потім томить у формі для запікання, обов’язково заповнивши її наполовину м’ясним бульйоном. Виходить як би два процесу в одному: і ніби як вариться, і відразу запікається.

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • М’ясний бульйон – 3-4 склянки.
  • Зубчик часнику – 8 шт.
  • Суха гірчиця – 1,5 ст. л.
  • Сіль дрібного помелу, сметана, борошно — по 1 ст. л.
  • Сушені розмарин і чебрець, мелений чорний і червоний перець – по 1 ч. л.

Приготування:

1. Очищені від лушпиння зубчики часнику раздавливаем пресом або ж пропускаємо через блендер, щоб вийшла кашка. З’єднуємо її з гірчицею і додаємо в отриману суміш сіль, мелені перець і чебрець з розмарином. Це буде наш «сухий маринад».

2. Натираємо їм заздалегідь підготовлену (отскобленную і промиту) рулечку і укладаємо її в пакет. Щільно зав’язавши його і поклала в холодильник, залишаємо ласу частина порося насичуватися ароматами спецій близько доби.

3. Промариновавшуюся ніжку кладемо в глибоку форму для запікання і вливаємо стільки м’ясного бульйону, щоб його рівень сягав хоча б до середини висоти лежить ніжки (близько 2-3 стаканів, один залишаємо про запас). Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо заготівлю всередину.

4. Запікаємо близько трьох годин, перевертаючи ніжку кожні 20-30 хвилин, щоб вона рівномірно «протомилась» в бульйоні. Приблизно через півтори години від початку готування доливаємо склянку рідини, щоб відшкодувати выпарившееся кількість. До закінчення смаження «м’ясної води» залишиться зовсім небагато, але вона не дасть пригоріти рульки знизу.

5. Подавати можна відразу у гарячому вигляді, виклавши на велику тарілку зі свіжої овочевої нарізкою або маринованою капустою. А залишився у формі для запікання бульйон можна використовувати для приготування ароматного соусу — всього лише додати в нього ложку сметани і трохи загущатися борошном. Дати підливці закипіти і нею можна полити готову рульку. Або ж перелити в чашку і вмочати шматочками свіжого хліба або коржів.

Приємного апетиту!