5. Відео-рецепт Як приготувати ніжну свинячу рульку з хрусткою скоринкою в духовці?
Хоча багато хто намагається не додавати оцет в маринади, тому що м’ясні волокна комусь здаються більш жорсткими, але все ж рисовий ніжний оцет не зашкодить, а навпаки додасть страві трохи більше м’якості. Замість солі або основну її частину можна замінити соєвим соусом, який до того ж додасть страві легку нотку серпанок.
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 кг
- Гірчиця, мед, приправа для шашлику – по 1,5 ст. л.
- Оцет рисовий – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 5 ст. л.
- Головка часнику, лавровий лист – 1 шт.
- Горошок запашного перцю – 6 шт.
- Олія оливкова – 2 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
Всю послідовність приготування вам детально розповість видеоблогер Кухарочка Аліна у своєму ролику:
Виходить навіть на перший погляд дуже смачно, правда? Якщо немає під рукою пакетика з приправою для шашлику, то її можна замінити на хмелі-сунелі або ваші улюблені спеції.
Приємного апетиту!
До речі, якщо ви боїтеся, що рулька під час готування (особливо в процесі варіння) втратить свою форму, то її можна обмотати кулінарним шпагатом або товстої бавовняної ниткою. До того ж після запікання залишаться гарні сліди від перетяжки, як ніби ніжку коптили в гарячому цеху.
Також хотілося б порадити для приготування такого оригінального блюда вибирати ніжки, в яких не занадто товстий шар сала. Вже краще нехай там буде більше м’яса! Інакше жир витопиться і для їжі залишиться тільки шкурка так кілька волокон, які, щоб з’їсти, доведеться обглодать кісточку.
Оскільки страва виходить досить жирним, не забудьте обов’язково на стіл покласти серветки для рук. А шматочки м’якого хліба будуть як не можна до речі для вимочування обалденного соку, який так і буде вибігати їх ніжною м’ясної м’якоті при розрізуванні.
Приємного апетиту і самого смачного вечері з рульки до вашого розмовно-пивному вечора з друзями!