Свиняча рулька запечена в духовці — 5 кращих рецептів

5. Відео-рецепт Як приготувати ніжну свинячу рульку з хрусткою скоринкою в духовці?

Хоча багато хто намагається не додавати оцет в маринади, тому що м’ясні волокна комусь здаються більш жорсткими, але все ж рисовий ніжний оцет не зашкодить, а навпаки додасть страві трохи більше м’якості. Замість солі або основну її частину можна замінити соєвим соусом, який до того ж додасть страві легку нотку серпанок.

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча – 1 кг
  • Гірчиця, мед, приправа для шашлику – по 1,5 ст. л.
  • Оцет рисовий – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 5 ст. л.
  • Головка часнику, лавровий лист – 1 шт.
  • Горошок запашного перцю – 6 шт.
  • Олія оливкова – 2 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Всю послідовність приготування вам детально розповість видеоблогер Кухарочка Аліна у своєму ролику:

Виходить навіть на перший погляд дуже смачно, правда? Якщо немає під рукою пакетика з приправою для шашлику, то її можна замінити на хмелі-сунелі або ваші улюблені спеції.

Приємного апетиту!

До речі, якщо ви боїтеся, що рулька під час готування (особливо в процесі варіння) втратить свою форму, то її можна обмотати кулінарним шпагатом або товстої бавовняної ниткою. До того ж після запікання залишаться гарні сліди від перетяжки, як ніби ніжку коптили в гарячому цеху.

Також хотілося б порадити для приготування такого оригінального блюда вибирати ніжки, в яких не занадто товстий шар сала. Вже краще нехай там буде більше м’яса! Інакше жир витопиться і для їжі залишиться тільки шкурка так кілька волокон, які, щоб з’їсти, доведеться обглодать кісточку.

Оскільки страва виходить досить жирним, не забудьте обов’язково на стіл покласти серветки для рук. А шматочки м’якого хліба будуть як не можна до речі для вимочування обалденного соку, який так і буде вибігати їх ніжною м’ясної м’якоті при розрізуванні.

Приємного апетиту і самого смачного вечері з рульки до вашого розмовно-пивному вечора з друзями!