4. Свиняча рулька, запечена у фользі
Якщо ви прагнете все готувати в духовці так, щоб страва не тільки добре пропекалось, але і залишалося соковитим, та до того ж не покривалося занадто зажаристыми кірками, то крім пакетів, швидше за все, любите запікати у фользі.
На цей випадок є прекрасний досить простий рецепт ароматної рульки. Причому нічого заздалегідь відварювати не треба! Вся готування буде якісно виконана всередині фольгованого згортка.
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1,5-1,8 кг.
- Зубчик часнику – 5 шт.
- Лавровий Лист – 2 шт.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Сіль хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Мелений чорний перець, паприка – по ½ ч. л.
Приготування:
1. Як правило, свинячі ніжки обпалюють при допомоги гасової лампи і буває, що погано після такої обробки зачищають шкірку. Тому, обов’язково її оскабливаем ножем і промиваємо. Робимо легкі надрізи, щоб через ці прорізи маринад зміг проникнути всередину і наситити м’ясні волокна теж.
2. У мисочці з’єднуємо хмелі-сунелі з паприкою і меленим чорним перчиком. Сюди ж пропускаємо через прес і очищені зубчики часнику. Лаврушки кришимо пальцями на шматочки. Обов’язково підсолюємо, а потім вливаємо олію, яка зв’яже всі компоненти воєдино. Перемішуємо, щоб вийшло подобу пасти.
3. Вийшов ароматним складом натираємо підготовлену ніжку так, щоб частинки маринаду потрапляли і в прорізі. Не залишаємо без уваги і відкритий ділянку м’ясо навколо кісточки – його прямо масажними рухами напитываем сумішшю спецій.
4. Залишаємо заготовку на 2-8 годин в холодильнику, обов’язково упакувавши в закриту ємність або щільний пакет, щоб запах не просяк всі охолоджуючі поруч продукти.
5. Розгортаємо фольгу у великий аркуш. Можна навіть його згорнути навпіл, щоб він став подвійним і не прорвався під час загвинчування свинини. Ближче до одного краю маємо рульку і загортаємо її так, щоб утворився щільний кокон в декілька шарів, який утримає всі вытопившиеся соки всередині.
6. Поклавши пакунок на деко або жароміцну посуд, відправляємо запікатися при 200 градусах близько двох з половиною годин в духовці. Потім акуратно розрізаємо зверху шар фольги і проколює м’ясо ножем, щоб перевірити готовність. Якщо піде чистий м’ясний сік, то страва готова. Хоча, можна потомити в розгорнутому вигляді ще 10-15 хвилин, щоб шкурка зарум’янилася.
7. Подаємо до столу, поливши смачним соком-маринадом, який залишиться після готування у фользі.
Приємного апетиту!