Свиняча рулька запечена в духовці — 5 кращих рецептів

Приготування:

1. У глибоку широку каструлю викладаємо добре очищені і промиті свинячі рульки. Бажано, щоб вони були більш м’ясисті, адже сало всі витопиться при смаженні і будете їсти те, що залишиться під запеклася до стану пергаменту шкуркою.

2. Очищену моркву рубаємо на широкі колеса, а великі цибулини без лушпиння розрізаємо на 4 часточки. Селера також розділяємо на хороші довгасті брусочки. Висипаємо велику овочеву нарізку до ніжок в посуд.

3. Приправляємо горошинами запашного горошку, кмином і розрізаними навпіл зубчиками часнику. Підсолюємо і присмачую соєвим соусом. Вливаємо темне пиво, намагаючись зробити так, щоб вона повністю покрила рульки. Накриваємо заготівлю кришкою і залишаємо в холодильнику на всю ніч, щоб м’ясо добре просочилося, потемніло від соєвого соусу і волокна стали м’якими.

Якщо ніжки не сховаються під пивом, можна долити його ще близько склянки. В принципі, не заборонено розвести основний інгредієнт маринаду 1 до 1 водою, але смак тоді не вийде насиченим і оксамитовим.

4. Відправляємо каструлю з рульками прямо в пивному маринаді на повільний вогонь і варимо близько двох годин, перевертаючи їх кожні півгодини, щоб вони рівномірно проварилися зо. Потім витягуємо ніжки і даємо їм охолонути хоча б протягом півгодини.

5. Тим часом приготуємо гірчично-медову глазур, яка наситить рульки ще великим ароматом, а шкірку при запіканні зробить більш хрустким і золотистим. Для цього просто змішуємо ці два інгредієнти до однорідної маси і потім натираємо нею остиглі відварені ніжки.

6. Очищаємо картоплини і розрізаємо їх навпіл. Три яблука нарізаємо широкими колесами, а решту 4 розбираємо на широкі скибочки. Включаємо духовку, щоб вона гарненько розігрілася до 160 градусів, і приступаємо до розміщення страви на деко.

7. Спочатку виймаємо шумівкою відварені овочі і викладаємо їх рівним шаром. Потім поверх них розкладаємо яблучні шайбочки. На цю подушку викладаємо обмазані глазур’ю рульки, а навколо них картопляні половинки і яблучні дольки.

Можна і кислу капусту теж розкласти гірками (за бажанням). Поливаємо овочі третю що залишився після варіння пивного маринаду – він додасть неповторний аромат картоплі і не дасть «подушці» підгоріти.

Деко можна застелити фольгою, щоб потім було легше його відмити.

8. Запікаємо приблизно 30-45 хвилин. Не забуваємо полити як частини свині, так і картоплю через чверть години ще третю пивного відвару. А також присмачую його залишками перед подачею на стіл.

9. Подавати до столу можна прямо на деку, або ж перекласти на гарне широке блюдо, намагаючись зберегти розміщення запечених ніжок на овочевий «подушці». Для краси можна додати свіжі гілочки зелені і обов’язково викласти поверх картоплі акуратні гірки з квашеної капусти.

Приємного апетиту!