1. Рулька свиняча, запечена в духовці в рукаві
Щоб досить великий шматок свинячої ноги зміг повністю пропектися в духовці, варто його приготувати в рукаві. Всередині жароміцного пакету буде циркулювати гаряче повітря, який протомит м’ясо до самої кістки.
От тільки хочеться, щоб страва не було прісним. Тому бажано його спочатку наситити спеціями. Замаринувати можна як у рідкому пряному розсолі, так і «сухим» методом. Другий варіант надає свинині набагато більше апетитних ноток.
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт. на 2,5 кг.
- Зубчик часнику – 6 шт.
- Лавровий лист – 7-8 шт.
- Сушений базилік – 1 ч. л.
- Мелений чорний і червоний перець, куркума, хмелі-сунелі – по ½ ч. л.
- Сіль, олію – по 1 ст. л.
Приготування:
1. Для початку приготуємо маринад, щоб спеції заграли і віддали всі свої смако-ароматичні властивості м’яса.
У невелику ємність (соусницю середніх розмірів або невелику глибоку тарілку) дрібно разломаем лаврові листочки і додамо інші сипучі інгредієнти. Перемішаємо в єдину масу і додамо щодо дрібно нарізані часникові зубчики (4 шт.).
Увіллємо соняшникову олію і гарненько перемішаємо – воно не дозволить спецій обсипатись з тушки і перетворить суміш в пасту, яку зручно наносити.
2. Шкурку на свинячий рульки очищаємо (злегка соскабливаем верхній шар, але саму її не видаляємо!), промиваємо і вмочаємо паперовими рушниками, щоб видалити надлишки вологи. У філейної частини ніжки робимо глибокі проколи ножем і нашпиговываем їх для більшої ароматності часником: нарізаємо зубчики брусками і встромляємо їх якомога глибше в пророблені отвори.
3. Масажними рухами натираємо ніжку підготовленим маринадом. Щоб він проник як можна глибше в м’ясо, на шкірці вздовж і поперек робимо підлогу сантиметрові надрізи. Залишаємо натерту рульку насичуватися в холодному місці протягом 8-24 годин.
Чим більше часу відбувається маринация, тим більш насичене і м’яке виходить страва.
4. Укладаємо рульку в рукав, закорковуємо з обох сторін і розміщуємо на деко з високими бортиками. Розігрів духовку до 180 градусів, ставимо заготівлю всередину і запікаємо близько 3-х годин. Відразу не витягуємо, даємо трохи охолонути у вимкненій плиті.
5. Апетитну, м’яку і дуже соковиту рульку подаємо цілком. Для гарнір добре підійде тушкована капуста і багато зелені.
Приємного апетиту!