Далі варіант приготування без молока:
Для цього закип’ятіть воду в чайнику, відлийте 275 грам окропу в кухоль. Тепер додайте розчинну каву і перемішайте.
Далі залийте каву в тісто і акуратно, але ретельно перемішайте до повного об’єднання.
Якщо ви вирішили готувати бісквіт з молоком:
Тоді спочатку 75 грам молока залийте в тісто, перемішайте. Після чого закип’ятіть воду, відміряйте 200 грам окропу, розчиніть у ньому кави, вилийте гарячий кавовий напій в тісто. І знову добре перемішайте ручним віночком.
Тепер додайте в тісто решту суху суміш з першої чашки.
Ще раз ґрунтовно попрацюйте ручним віночком. Маса повинна вийти однорідною і без сухих грудочок. Але довго вимішувати тісто не треба, тому що може виробитися зайва клейковина. Це згодом негативно позначиться на підйомі бісквіта під час випічки.
Тісто готове, тепер перелийте його в заздалегідь підготовлену форму. Я випікаю бісквіти в кільці без дна. Знизу його я оборачиваю щільною фольгою і встановлюю на деко або піддон і тільки після цього заливаю всередину тісто.
Такий спосіб виключає підтікання тесту знизу за межі кільця. Тим більше, що наше з вами тісто для шоколадного бісквіта на окропі виходить досить рідким.