Шоколадний бісквіт на окропі

Склад:

  1. борошно тонкого помелу — 190 гр.
  2. какао хорошої якості — 45 гр.
  3. рослинне масло — 75 гр.
  4. окріп — 275 гр. (або 200 гр окропу + 75 гр молока)
  5. яйце куряче добірне — 1 шт.
  6. розчинна кава — 2 ст. л. з гіркою
  7. цукор — пісок- 200 гр.
  8. розпушувач тіста — 15 гр

Примітка:

  • Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 18-20 див. Я готувала в формі 20.
  • Всі продукти для приготування повинні бути однакової кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника приблизно за 2 години до початку.
  • У цьому рецепті я опишу два варіанти приготування бісквіта — з молоком і без нього. Ви вибирайте якийсь один.
  • Насиченість кольору шоколадних коржів безпосередньо залежить від сорту та якості какао, який ви використовуєте.
  • Я рекомендую для цього бісквіта застосовувати алкалізованний какао порошок.

Тісто

Для початку увімкніть духовку на 180 градусів для того, щоб, поки ви готуєте тісто, духовка добре прогрілася.

У першій чашці змішайте борошно, какао, розпушувач. Все перемішайте і просійте через сито і час відставте в бік.

У другій чашці змішайте яйце, цукор, рослинна олія. Розітріть ручним віночком і трохи збийте.

Після цього додайте половину сухих інгредієнтів з першої чашки. Змішайте їх з рідкими інгредієнтами до повного об’єднання за допомогою ручного віночка.