Склад:
- борошно тонкого помелу — 190 гр.
- какао хорошої якості — 45 гр.
- рослинне масло — 75 гр.
- окріп — 275 гр. (або 200 гр окропу + 75 гр молока)
- яйце куряче добірне — 1 шт.
- розчинна кава — 2 ст. л. з гіркою
- цукор — пісок- 200 гр.
- розпушувач тіста — 15 гр
Примітка:
- Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 18-20 див. Я готувала в формі 20.
- Всі продукти для приготування повинні бути однакової кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника приблизно за 2 години до початку.
- У цьому рецепті я опишу два варіанти приготування бісквіта — з молоком і без нього. Ви вибирайте якийсь один.
- Насиченість кольору шоколадних коржів безпосередньо залежить від сорту та якості какао, який ви використовуєте.
- Я рекомендую для цього бісквіта застосовувати алкалізованний какао порошок.
Тісто
Для початку увімкніть духовку на 180 градусів для того, щоб, поки ви готуєте тісто, духовка добре прогрілася.
У першій чашці змішайте борошно, какао, розпушувач. Все перемішайте і просійте через сито і час відставте в бік.
У другій чашці змішайте яйце, цукор, рослинна олія. Розітріть ручним віночком і трохи збийте.
Після цього додайте половину сухих інгредієнтів з першої чашки. Змішайте їх з рідкими інгредієнтами до повного об’єднання за допомогою ручного віночка.