Шоколадний бісквіт на окропі

Випічка

Отже, тісто в кільці, духовка до цього часу добре розігріта, значить пора випікати.

На випічку бісквіта піде 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Ви орієнтуйтеся на потужність своєї духовки. Якщо вона у вас сильно гріє, то краще випікайте при 170 градусах.

Готовність бісквіта перевіряйте не раніше ніж через 40 хвилин від початку випікання за допомогою дерев’яної шпажки. Проткніть його в центрі, якщо виходить сухою, значить бісквіт готовий. Якщо сира, випікайте ще хвилин 10.

Після приготування залиште бісквіт остигати в кільці приблизно 1 годину, потім дістаньте, покладіть на решітку і так нехай охолоне повністю.

Тепер оберніть його харчовою плівкою або покладіть в пакет і покладіть в холодильник на 8 і більше годин. Я зазвичай спекти бісквіт з вечора і він у мене дозріває в холодильнику всю ніч до ранку.

Вага готового бісквіта виходить 758 грам (фото нижче). Його цілком вистачить на торт з трьох коржів.

Розрізати бісквіт на коржі можна тільки після того, як він дозрів в холодильнику. Завдяки чому бісквіт буде набагато менше кришитися при розрізуванні.

Нижче на фото обіцяний торт Снікерс в розрізі — смачний, красивий, насичений, незабутній)

А це Чорний ліс — теж шоколадний, але дуже легкий, завдяки збитим вершкам і з ледь помітною кислинкою від соковитої вишні .

І, звичайно, обіцяний Темний ларрі — просто з шоколадними коржами і кремом з вареного згущеного молока і вершкового масла.

Обирайте будь і готуйте в своє задоволення!

Вдалої вам випічки і приємного апетиту!