Щі зі свіжої капусти. Рецепт щей зі свіжої капусти зі свининою

Готуємо зажарку для щів

11. На сусідню конфорку ставимо сковороду, наливаємо олії і даємо йому розігрітися. Якщо у вас вийшов бульйон жирний, то замість рослинного масла, ви можете використовувати жир з бульйону, знявши його ложкою зверху бульйону.

12. Масло розігрілося, викладаємо в нього лук. Обсмажуємо до тих пір, поки цибуля не почне підрум’янюватися. Періодично цибулю помішуємо.

13. А поки займемося м’ясом, не забуваючи помішувати цибулю. М’ясо відокремлюємо від реберець. Відділяється воно дуже легко, так як добре проварилося. Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Можна нарізати і великими.

Коли у нас немає гостей, я волію взагалі нарізати тільки розділивши реберця по одному або навіть по два, а з реберець м’ясо не зрізати. Потім витягнеш з щів реберце, візьмеш руками і обгладываешь. Смачно…!

14. Цибулю у нас підрум’янився. Додаємо до нього нарізану моркву.

15. Трохи підсолюємо, щоб морквина дала сік і перемішуємо. Смажимо, періодично помішуючи, до тих пір, поки морква не стане м’якою і теж трошки підрум’яниться.

16. Морква зарум’янилася, додаємо дрібно нарізані помідори.

Якщо у вас свіжі помідори, зробіть надріз зверху хрестом, покладіть їх в чашку, залийте окропом і витримайте 1 хвилину. Тоді ви легко зможете зняти з них шкірку. Взагалі — то досить буде одного помідора.

Якщо густа томатна паста, кладіть її половину столової ложки. не більше.

Якщо мариновані у власному соку, дрібно наріжте приблизно 2 столові ложки і додайте до моркви з цибулею. Все перемішуємо і обсмажуємо 2-3 хвилини на вогні нижче середнього.

Зажарка готова, відправляємо її в каструлю, перемішуємо і будемо варити до готовності картоплі і моркви.