Щі зі свіжої капусти. Рецепт щей зі свіжої капусти зі свининою

Завершальні кроки приготування щів

17. Ось такі красиві щі у нас виходять. Знову спробуйте на сіль. Все має бути за смаком. Закриваємо кришкою і продовжуємо варити на невеликому вогні, лише б легенько кипіли, до готовності.

18. Знову пробуємо тепер вже на кислоту. Якщо у вас помідори були солодкі або просто вам здалося, що мало кислоти, додайте оцет. Я віддаю перевагу додавати замість оцту сік лимона. Так що якщо є, вичавте краще половинку лимона, може бути менше, пробуйте.

19. Перевіряємо готовність картоплі і моркви. Дістаємо ложкою і пробуємо ножем. Вони повинні бути м’які. Ніж повинен входити легко.

20. Викладаємо в каструлю нарізане м’ясо, висипаємо зелень. Трошки залиште для прикраси.

21. Видавлюємо сюди ж часник. Скільки, дивіться самі за смаком. Приблизно 4-5 зубчиків. Посипаємо чорним перцем за смаком. Якщо будуть діти, краще не перчити. Нехай кожен перчить у себе в тарілці.

22. Ще раз пробуємо на сіль і кислинку. Нас все влаштувало. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою і даємо щам настоятися 15-20 хвилин.

Ну ось і все. Щі зі свіжої капусти готові.

Розливаємо по тарілках і подаємо на стіл. Можете прикрасити зеленню і покласти сметану. Я подаю це на стіл. А раптом хтось не хоче.

Подайте до щам сіль, перець, сметану і зелень.

Приємного апетиту!