Київський торт

Готуємо Київський торт

Спочатку нам потрібно підготувати горіхи. Викладіть їх на сковороду або деко. На сковороді обсмажте до золотистого кольору на середньому вогні. Якщо в духовці, то при 170 градусах 15 хвилин.

Після обсмажування горіхів не відключайте духовку, а перемкніть тумблер на 150 градусів і залиште так. Тому що ми приготуємо тісто дуже швидко і його відразу потрібно буде ставити випікати в добре розігріту духовку.

Потім остудіть до кімнатної температури, перекладіть в чашу блендера і подрібніть в крихту середнього розміру. Приблизно як на фото нижче.

В окрему глибоку миску додайте ванільний цукор, горіхову крихту, борошно і частина цукру (400 гр). Все добре перемішайте силіконової лопаткою. Поки відставте в бік.

розділіть Яйця на жовтки і білки. Білки злийте в чашу міксера, а жовтки зберіть в окремій чашці, накрийте плівкою, щоб не заветрились і поки приберіть в холодильник. Вони нам знадобляться для приготування крему.

Білки збийте міксером на великій швидкості до утворення густої піни, потім, не перестаючи збивати, дощиком додайте решту цукру (100 гр). Продовжуйте збивати до стійких щільних піків.

Тепер пересипте суху суміш у збиті білки.

Дбайливо перемішайте силіконової лопаткою. Нам потрібно щоб тісто вийшло повітряне, легке і без грудочок. Приблизно як на фото нижче.

Перекладіть готове тісто в заздалегідь підготовлені дві однакові форми. У мене це кільця без дна діаметром 20 см. Знизу я обернула їх щільною фольгою блискучою стороною всередину. Низ і боки змастила маслом. Потім встановила їх на деку і тільки після цього перелила в них тісто.