Імбирні пряники

Робимо заготовки для випічки

Потрібний час минув, тісто дозріло. Тепер дістаньте його з холодильника, звільніть від пакету і розрізати на 2-3 частини. Так зручніше буде його розгортати.

Зверніть увагу на фото нижче — тісто зараз дуже щільне, застигле. Не лякайтеся, при кімнатній температурі воно швидко відійде і ви легко його раскатаете.

Отже, тісто розділили, одну частину перекладіть на силіконовий або антипригарний килимок. Інше приберіть тісто в пакет, щоб не заветривалось і відкладіть в сторону. В холодильник більше не поміщайте.

Зараз вам потрібно розкачати тісто до товщини 5-7 мм Найкраще розкочувати його між двома листами. Я поклала тісто на антипригарний килимок. Потім зверху накрила іншим і розкрутила за допомогою качалки. Тісто раскаталось плавно, без розривів.

Зараз вже можна включити духовку на 200 градусів для прогріву.

Далі з розкатаного тіста вам потрібно сформувати фігурки. Це ви будете робити з допомогою спеціальних вирубок, які підготували заздалегідь.

Робиться це просто — поставте форму зверху і притисніть. Намагайтеся розподіляти вирубки на тесті так, щоб залишалося якомога менше простору між ними.

Тепер акуратно видаліть зайве тісто і розкатати його в кульку.