Імбирні пряники

Продукти для тіста:

  1. яйця С1 — 3 шт.
  2. цукор — 130 г
  3. мед натуральний рідкий — 250 г
  4. какао — порошок- 1 ст. л
  5. борошно — 500 г
  6. масло 82,5% — 200 гр
  7. сода харчова — 1 ч. л
  8. кориця мелена — 2 ч. л
  9. імбир мелений — 2 ч. л

Примітка:

  • Всі продукти для замісу тіста повинні бути однакової кімнатної температури.
  • Для формування пряників вам знадобляться спеціальні вирубки.
  • Випікати пряники краще всього на перфорованому килимку
  • Ще вам знадобиться кухонний термометр. Можна з металевим щупом, можна пірометр — різниці немає.
  • Тісто для Імбирних пряників я рекомендую готувати ввечері, тому що йому потрібно для дозрівання не менше 5 годин, а краще 8.

Готуємо тісто для імбирних пряників

В невелику каструльку (місткість 3 літри і більше) з товстим дном скласти цукор, мед і м’яке вершкове масло.

Поставити на плиту на середній вогонь і, постійно помішуючи силіконової лопаткою, нагрівати до розчинення цукру. Потім зніміть з вогню. Температура повинна вийти приблизно 55-58 градусів, не більше. Виміряйте за допомогою термометра.

Потім, в окрему миску вбийте яйця і розмішайте за допомогою ручного віночка.

Тепер, постійно помішуючи нагріту суміш, тонкою цівкою влийте в неї яйця. Добре перемішайте, щоб яєчна суміш повністю розійшлася в загальній масі.

Далі додайте корицю, какао, імбир, соду.

Все добре перемішайте ручним віночком. У цей час маса почне активно пінитися. Так і повинно бути, це відбувається гасіння соди в меді.

Як тільки все добре перемішали, починайте порціями додавати борошно.

Після додавання порції добре вимішуйте, потім додайте наступну.

Таким чином у вас має піти приблизно ¾ частини підготовленої борошна. В цей час тісто стане густим, але не достатньо.

Тепер висипте на стіл решту борошно. Трохи розрівняйте і зверху викладіть тісто. Воно зараз буде нагадувати дуже м’який пластилін. Вам потрібно продовжувати вимішувати тісто руками, при цьому зібрати в нього все борошно зі столу.

Поступово тісто загусне. У підсумку воно має стати щільним, але не твердим і перестати липнути до рук.

При натисканні на тесті повинні залишатися вм’ятини, так, які на фото нижче.

Тісто для Імбирних пряників готово. І тепер перекладіть його в пакет або оберніть харчовою плівкою. Потім приберіть в холодильник для дозрівання на 8 годин.