Для Швейцарської меренги:
- білок яєчний — 60 гр.(або білок 2-х яєць)
- цукрова пудра — 120 гр.
- лимонний сік — 1 ст. л. або 1 щіпка солі.
Для сливового конфі
- сливове пюре — 140 гр. або стигла слива 280 гр.
- цукор — 40 гр.
- кукурудзяний крохмаль — 6 гр.
Для тесту нам буде потрібно:
- вершкове масло — 65 гр.
- цукор пісок — 100 гр.
- яйця — 2 шт.
- сіль — 1 щіпка.
- борошно — 130 гр.
- молоко — 80 гр.
- розпушувач тіста — 5 гр.
- ванільний цукор з натуральною ваніллю — 1 ст. л.
Тісто
Щоб приготувати тісто потрібно на початку розігріти вершкове масло, змішати його з цукром у високій миску і збити міксером приблизно 3-5 хвилин.
Потім яйця — додавати по одному.
Добре збивати після кожного додавання.
Борошно, сіль, розпушувач тіста змішати, всі просіяти через сито і внести у збиту масу.
Перемішати всі силіконової лопаткою.
Тепер додати молоко і ваніль.
Обережно вимісити тісто до однорідної маси. Повинно вийти ось такого виду.
Зараз можна включити духовку на 180 градусів і залишити для прогріву. А поки наповніть капсули для капкейків тестом.
У мене капсули укріплені зверху. Якщо у вас прості, тоді їх спочатку потрібно помістити в спеціальні металеві або силіконові форми і тільки після цього наповнювати тестом.
З цієї кількості тесту виходить 10-12 капкейків.
Тісто ванільних капкейків дуже добре піднімається. Тому капсули потрібно заповнювати на⅔, не більше.