Ванільні капкейки

Для Швейцарської меренги:

  1. білок яєчний — 60 гр.(або білок 2-х яєць)
  2. цукрова пудра — 120 гр.
  3. лимонний сік — 1 ст. л. або 1 щіпка солі.

Для сливового конфі

  1. сливове пюре — 140 гр. або стигла слива 280 гр.
  2. цукор — 40 гр.
  3. кукурудзяний крохмаль — 6 гр.

Для тесту нам буде потрібно:

  1. вершкове масло — 65 гр.
  2. цукор пісок — 100 гр.
  3. яйця — 2 шт.
  4. сіль — 1 щіпка.
  5. борошно — 130 гр.
  6. молоко — 80 гр.
  7. розпушувач тіста — 5 гр.
  8. ванільний цукор з натуральною ваніллю — 1 ст. л.

Тісто

Щоб приготувати тісто потрібно на початку розігріти вершкове масло, змішати його з цукром у високій миску і збити міксером приблизно 3-5 хвилин.

Потім яйця — додавати по одному.

Добре збивати після кожного додавання.

Борошно, сіль, розпушувач тіста змішати, всі просіяти через сито і внести у збиту масу.

Перемішати всі силіконової лопаткою.

Тепер додати молоко і ваніль.

Обережно вимісити тісто до однорідної маси. Повинно вийти ось такого виду.

Зараз можна включити духовку на 180 градусів і залишити для прогріву. А поки наповніть капсули для капкейків тестом.

У мене капсули укріплені зверху. Якщо у вас прості, тоді їх спочатку потрібно помістити в спеціальні металеві або силіконові форми і тільки після цього наповнювати тестом.

З цієї кількості тесту виходить 10-12 капкейків.

Тісто ванільних капкейків дуже добре піднімається. Тому капсули потрібно заповнювати на⅔, не більше.