Ванільні капкейки

Випікаємо ванільні капкейки

Наша духовка прогрілася, пора відправляти в неї формочки з тістом.

Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіримо протикання по центру дерев’яною шпажкою. Якщо тіста на шпажці не залишається — капкейки готові.

Поки вони остигають, є час приготувати начинку і крем.

Начинка у нас — сливовий конфітюр. Ми будемо готувати конфітюр з тієї кількості продуктів, що я вказала в цьому рецепті. А детальні покрокові з фотографіями інструкції приготування знайдете тут.

Крем для прикраси капкейків — Швейцарська меренга. Його приготуйте за цим рецептом.

Тепер у центрі охололих капкейків зробіть отвори для начинки. Їх можна зробити невеликим ножем або спеціальним кулінарним планжем.

Кулінарний планж встановіть по центру кексика, злегка натисніть і проверніть, серцевина виявиться усередині шприца. Виконайте те ж саме з рештою капкейками. Або виріжте отвори ножем.

Ось так:

Конфітюр помістіть в кулінарний мішок, зріжте у нього носик і наповніть серцевини наших кексиків.

Або порожнини від капкейків заповніть конфітюром за допомогою чайної ложки.

Настав час завершити наше творіння — прикрасити кремом.

Для цього в кулінарний мішок помістіть насадку для крему, зріжте у мішка кінчик, після заповніть мішок кремом і отсадите його на капкейки.

У мене вийшли ось такі високі білі шапочки.

Прикрасила шапочки я кондитерської посипкою. Вона продається в будь-якому супермаркеті.

Швейцарська меренга — це досить-таки щільний крем. Він не осідає і не втрачає форму. Якщо залишити капкейки на деякий час при кімнатній температурі, то крем підсохне і стане схожий на зефір).

Ці капкейки можна транспортувати і не переживати за їх цілісність — що дуже зручно, якщо ви зібралися в гості і хочете взяти їх з собою.

Встановіть капкейки в коробочку і накрийте високою кришкою — вуаля! Подарунок до чаю готовий!

Приємного вам чаювання!