Випікаємо ванільні капкейки
Наша духовка прогрілася, пора відправляти в неї формочки з тістом.
Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевіримо протикання по центру дерев’яною шпажкою. Якщо тіста на шпажці не залишається — капкейки готові.
Поки вони остигають, є час приготувати начинку і крем.
Начинка у нас — сливовий конфітюр. Ми будемо готувати конфітюр з тієї кількості продуктів, що я вказала в цьому рецепті. А детальні покрокові з фотографіями інструкції приготування знайдете тут.
Крем для прикраси капкейків — Швейцарська меренга. Його приготуйте за цим рецептом.
Тепер у центрі охололих капкейків зробіть отвори для начинки. Їх можна зробити невеликим ножем або спеціальним кулінарним планжем.
Кулінарний планж встановіть по центру кексика, злегка натисніть і проверніть, серцевина виявиться усередині шприца. Виконайте те ж саме з рештою капкейками. Або виріжте отвори ножем.
Ось так:
Конфітюр помістіть в кулінарний мішок, зріжте у нього носик і наповніть серцевини наших кексиків.
Або порожнини від капкейків заповніть конфітюром за допомогою чайної ложки.
Настав час завершити наше творіння — прикрасити кремом.
Для цього в кулінарний мішок помістіть насадку для крему, зріжте у мішка кінчик, після заповніть мішок кремом і отсадите його на капкейки.
У мене вийшли ось такі високі білі шапочки.
Прикрасила шапочки я кондитерської посипкою. Вона продається в будь-якому супермаркеті.
Швейцарська меренга — це досить-таки щільний крем. Він не осідає і не втрачає форму. Якщо залишити капкейки на деякий час при кімнатній температурі, то крем підсохне і стане схожий на зефір).
Ці капкейки можна транспортувати і не переживати за їх цілісність — що дуже зручно, якщо ви зібралися в гості і хочете взяти їх з собою.
Встановіть капкейки в коробочку і накрийте високою кришкою — вуаля! Подарунок до чаю готовий!
Приємного вам чаювання!