Сирний чізкейк

Продукти:

  1. печиво — 200 г
  2. масло 82,5% — 100 г
  3. м’який сир будь-якої жирності — 500 г
  4. сметана жирність від 20 % — 500 г
  5. вершків будь-якої жирності — 200 г
  6. цукор — 400 г
  7. чорниця (або будь-яка інша ягода) — 200 гр
  8. желатин — 20 гр (листовий) або 15 гр (гранульований)

Примітка:

  • Листової желатин і гранульований мають не однакову силу. Тому пропорції, зазначені в списку інгредієнтів, різні.
  • Сир для чізкейку купуйте максимально м’який, який знайдете, а краще пастоподібний. Якщо все ж у вас сир великими крупинками і твердуватий — тоді заздалегідь подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або протріть через металеве сито.

Готуємо Сирний чізкейк

В першу чергу промийте ягоду під проточною водою, струсіть зайву воду, покладіть в блендер і перетворити на пюре за кілька секунд. Якщо немає блендера, тоді скористайтеся м’ясорубкою. Готове ягідне пюре поки відставте в бік.

Далі потрібно печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера або качалки і щільного пакета.

Вершкове масло, якщо воно холодне, трохи підігрійте в мікрохвильовці, після додайте в крихти з печива. Грунтовно перемішайте до повного об’єднання і поки теж відставте в бік.

Тепер приготуємо форму для нашого чізкейку. Найкраще підійде кільце без дна. Встановіть його на підкладку або плоску тарілку, усередині кільця помістіть ацетатную стрічку і закріпіть її защібкою.

Після чого пересипте на дно цієї конструкції відразу всю вологу крихти з печива. Добре розрівняйте і грунтовно утрамбуйте. У вас повинна вийти щільна рівна основа як на фото нижче. Тепер поставте її в морозильну камеру разом з підкладкою хвилин на 30.