Продукти:
- печиво — 200 г
- масло 82,5% — 100 г
- м’який сир будь-якої жирності — 500 г
- сметана жирність від 20 % — 500 г
- вершків будь-якої жирності — 200 г
- цукор — 400 г
- чорниця (або будь-яка інша ягода) — 200 гр
- желатин — 20 гр (листовий) або 15 гр (гранульований)
Примітка:
- Листової желатин і гранульований мають не однакову силу. Тому пропорції, зазначені в списку інгредієнтів, різні.
- Сир для чізкейку купуйте максимально м’який, який знайдете, а краще пастоподібний. Якщо все ж у вас сир великими крупинками і твердуватий — тоді заздалегідь подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або протріть через металеве сито.
Готуємо Сирний чізкейк
В першу чергу промийте ягоду під проточною водою, струсіть зайву воду, покладіть в блендер і перетворити на пюре за кілька секунд. Якщо немає блендера, тоді скористайтеся м’ясорубкою. Готове ягідне пюре поки відставте в бік.
Далі потрібно печиво подрібнити в крихту за допомогою блендера або качалки і щільного пакета.
Вершкове масло, якщо воно холодне, трохи підігрійте в мікрохвильовці, після додайте в крихти з печива. Грунтовно перемішайте до повного об’єднання і поки теж відставте в бік.
Тепер приготуємо форму для нашого чізкейку. Найкраще підійде кільце без дна. Встановіть його на підкладку або плоску тарілку, усередині кільця помістіть ацетатную стрічку і закріпіть її защібкою.
Після чого пересипте на дно цієї конструкції відразу всю вологу крихти з печива. Добре розрівняйте і грунтовно утрамбуйте. У вас повинна вийти щільна рівна основа як на фото нижче. Тепер поставте її в морозильну камеру разом з підкладкою хвилин на 30.