Сирний чізкейк

Начинка для сирного чізкейку

Желатин перекладіть в миску і залийте холодною водою. Якщо у вас листової желатин, то кількість води не має значення, головне, щоб вона повністю покрила желатин. Якщо желатин гранульований — тоді співвідношення таке: на 15 грам желатину 90 грам холодної води.

Тепер сметану, подрібнений або пастоподібний сир і цукор скласти в чашу для збивання і збити міксером до пишноти (2-3 хвилини).

Далі вершки підігрійте до дуже гарячого стану, але не кип’ятіть. Можна розігріти в каструлі на плиті або скористатися мікрохвильовою піччю.

Після набряклий желатин з’єднайте з гарячими вершками. Якщо у вас листової желатин — то його попередньо треба віджати, щоб стекла зайва вода. Гранульований желатин віджимати не треба.

Тепер дуже добре перемішайте, можна пробити заглибним блендером. Якщо грудочки желатину не всі розчинилися в гарячих вершках — тоді процідіть суміш через велике сито.

Вершки з желатином поки відставте в бік.

Зараз візьміть ще одну глибоку чашку і відлийте в неї ⅓ частина суміші з сиру, сметани й цукру. Після в цю ж чашку налити всі ягідне пюре. В результаті у вас вийде дві глибокі чашки з різною начинкою, як на фото нижче.

Тепер у кожну чашку з начинкою перелийте по ½ частини суміші вершків і желатину. Потім перемішайте все спочатку в чашці з білою начинкою, потім з кольоровою.

Отже, зараз у вас є дві чашки з різною начинкою і заморожена основа для чізкейку.