4. Як приготувати свинину в кисло-солодкому соусі з гречаною локшиною
Дуже ситне і смачне блюдо. Його можна приготувати на вечерю або подати на святковому застіллі. Адже м’ясо дуже корисно поєднувати з овочами. Локшина додасть додаткової ситності. У цьому рецепті ми відваримо гречану. Але ви можете використовувати будь-яку, яка є на вашій кухні. Смак просто невимовний. Спробуйте самі!
Інгредієнти:
- Півкіло свинячої вирізки;
- Сіль на смак;
- Качан брокколі середнього розміру;
- Пісне масло;
- 300 грамів гречаної локшини;
- Чайна ложка винного оцту (можна використовувати і інший);
- 2 зубчики часнику;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- Шматочок імбиру (приблизно 3 сантиметри);
- Чайна ложка меду;
- Половина чайної ложки чилі-перцю;
- Чайна ложка меленого запашного перчика.
Приготування:
1.Нарізати свининку тонкою соломкою, проти волокон.
2.Змішати соєвий соус, рідкий мед, чилі і запашний перець. Якщо медок у вас твердий, трохи підігрійте його в мікрохвильовці. Сюди ж влити оцет і трохи олії (1-2 столові ложки).
3.Свинину залити приготованим соусом і відставити на час приготування інших продуктів.
4.Закип’ятити воду в каструлі. Поки вона закипає, брокколі розберіть на суцвіття. Потім воду потрібно посолити з розрахунку чайна ложка на літр рідини.
5.Проварити брокколі 2 хвилини, а потім додати сюди локшину. Зварити її по інструкції на упаковці.
6.Відкинути на сито і дати стекти всій воді. Потім промити в прохолодній воді. Вона запобігає злипання локшини і не дасть брокколі потемніти. Потім потрібно дочекатися повного стікання рідини.
7.На сковороді розжарити трохи олії. Натерти на тертці очищений імбир і часник. Смажити на хвилину високої потужності. Потім перекласти сюди м’ясо. Утворився сік поки не потрібно додавати в сковороду. Обсмажити 5 хвилин на високій потужності.
8.Залити маринад і протушкувати 3 хвилини. Потім перекласти до м’яса локшину з брокколі. Прогріти разом хвилин 5, а потім зняти з плити. Обід готовий!
Приємного апетиту!