Свинина в кисло-солодкому соусі — 5 рецептів по-китайськи

2. Рецепт свинини в кисло-солодкому соусі з імбиром і солодким перцем

Складно описати смак цього блюда словами. Щось спільне між кислим, солодким і пряним. І не зрозуміло, який з цих описів переважає. За таку загадковість я і люблю цю свинину. За цим рецептом ви також можете приготувати яловичину чи курочку.

Інгредієнти:

  • Гострий перець (приблизно половинка стручка);
  • Півкіло свинини (м’якоть);
  • Часточка часнику;
  • Середня морква;
  • Імбир свіжий (шматочок приблизно в сантиметр завтовшки);
  • Один солодкий перчик.

Соус:

  • 80 мілілітрів води;
  • 4 столові ложки соєвого соусу;
  • 2 чайні ложки крохмалю;
  • 2 столові ложки коричневого цукру (можна замінити медом);
  • Чайна ложка гірчиці дижонской (можна виключити цей продукт, за бажанням);
  • 2 столові ложки рисового оцту (по можливості, можна використовувати і інший).