Свинина в кисло-солодкому соусі — 5 рецептів по-китайськи

Інгредієнти:

  • Півкіло свинячий м’якоті;
  • Сіль;
  • 2 солодкого перчика різних кольорів;
  • 4 столові ложки кетчупу;
  • 2 зубчики часнику;
  • Одне сире яйце;
  • 200 грамів консервованого ананаса;
  • 60 мл рисового оцту;
  • 50 грам кукурудзяного крохмалю;
  • 100 грам коричневого цукру;
  • 100 грам борошна;
  • Половина чайної ложки меленого перцю;
  • Чайна ложка розпушувача;
  • Половина чайної ложки пластівців перцю чилі;
  • 400 мілілітрів масла пісного.

Приготування:

1.Борошно, крохмаль, чайну ложку солі і розпушувач старанно перемішати в сухий мисці.

2.М’ясо нарізати невеликими шматочками (кубиками або смужками, на ваш смак), перекласти в миску і додати чайну ложку солі без верху. Розбити сюди яйце і старанно перемішати. Я роблю це руками.

3.Перекласти масу в суху борошняну суміш і старанно перемішати.

4.У сковороді розжарити 300 мілілітрів масла пісного. Відправити туди шматочки м’яса так, щоб вони плавали в маслі. Якщо сковорода невелика, можна смажити у два заходи.

5.Обсмажити м’ясні шматочки на високій потужності плити, 3 хвилини. Потім перекласти на паперовий рушник. Воно вбере жир.

6.Дрібно нарізати часник. У сковороді розжарити 2 столові ложки олії і відправити часник сюди. Смажити на високій потужності півхвилини.

7.Нарізати середніми брусочками болгарський перець. Для яскравості і різноманітності, краще брати перчики різних кольорів. Відправити їх до смаження. Смажити на середньої потужності 5 хвилин. Потім додати мелений перець і пластівці чилі. Перемішати.

8.Консервовані ананаси нарізати кубиками. Відправити їх у сковорідку до перцям. Обсмажити 2 хвилинки.

9.Всипати сюди цукор і налити оцет. Додати кетчуп. Старанно перемішати. Тушкувати на хвилинку слабкої потужності.

10.Тепер перемішати в масі крохмаль і перекласти сюди свинину. Прогріти її ще пару хвилин під кришкою і зняти з плити.

11.За бажанням, можете посипати кунжутом при подачі. Також можна доповнити зеленню.