Свинина в кисло-солодкому соусі — 5 рецептів по-китайськи

3. Соус «Чим-Чим» до свинини з овочами і ананасами

Чим-чим – це готовий соус, який розроблений спеціально для азійських або таской кухонь. Для кожної страви є свій соус. В цьому випадку вам знадобиться спеціальний, для свинини в кисло-солодкому соусі.

Інгредієнти:

  • 300 грам свинини (чисте філе);
  • 2 зубчики часнику;
  • Пакетик соусу «Чим-чим»;
  • 150 грам консервованих ананасів;
  • Третина чайної ложки солі;
  • 150 грам овочів на ваш смак – морква, болгарський перець (можна використовувати і інші);
  • 5 столових ложок олії.

Приготування:

1.Моркву почистити і нарізати середніми кружечками (не дуже тонкими і не товстими).

2.Перець помити, зрізати хвостик разом з насіннєвою частиною. Стінки овоча нарізати середніми брусочками.

3.Кільця ананаса вийняти з розсолу і нарізати кубиками середнього розміру.

4.М’ясо нарізати максимально тонкою соломкою. Посолити і перемішати руками.

5.У сковороді розжарити олію. Воно повинно бути максимально підігрітий. Можна перевірити це, опустивши куточок м’яса в масло. Якщо навколо нього відразу ж утворюється процес активної смаження, то воно готове.

6.На максимальній потужності вогню обсмажити шматочки м’яса, буквально 3-5 хвилин, до готовності. Потім перемістити туди овочі і ананас. Додати дрібно нарізаний часник. Не змінюючи потужності, смажити ще одну хвилину.

7.Додати соус і старанно перемішати. Постійно помішуючи, довести до готовності на сильному вогні 2-5 хвилин.