Свинина в кисло-солодкому соусі — 5 рецептів по-китайськи

Приготування:

1.М’ясо нарізати на шматочки, як зазвичай ви нарізаєте їх на стейк. Товщиною вони повинні бути приблизно один сантиметр. Потім накрити їх плівкою і відбити хоча б з одного боку. Потім нарізати їх тоненькою смужкою.

2.М’ясо перекласти в миску і залити столовою ложкою соєвого соусу, взявши його з загальної кількості. Перемішати і відставити вбік на час приготування інших інгредієнтів.

3.Імбир з часником і дрібно нарубати.

Якщо ви не любите шматочки імбиру в страві, можете нарізати його більш крупно, наприклад, пластинками. Тоді, після зняття страви з вогню ви можете просто прибрати його зі своєї тарілки.

4.Гострий і солодкий перчик нарізати соломкою. Якщо ви любите страви погостріше, можете не очищати гострий перець від насіння.

5.Всі продукти із списку інгредієнтів для соусу змішати в одній мисці, до повного розчинення піщинок. Тільки крохмалю беріть половину від загальної кількості (одна чайна ложка).

6.Повну чайну ложку крохмалю всипати до м’яса і ретельно перемішати до однорідності.

7.У сковороді розжарити пару столових ложок олії. Коли воно максимально нагріється, відправити сюди натерту на тертці моркву і смажити на максимальній потужності півтори хвилини. Потім додати гострий і солодкий перчики і, не збавляючи вогню, просмажити ще стільки ж. Загальний час обжарювання – близько 3 хвилин.

8.Овочі зі сковороди перекласти в миску. А в неї знову налити столову ложку масла. Загострити його і обсмажити на високому вогні суміш імбиру і часнику, буквально півхвилини. Потім відправити сюди м’ясо і смажити на тій же потужності ще 4 хвилини, часто перемішуючи.

9.Овочі відправити до м’яса у сковорідку, зменшити вогонь до середнього і протушкувати їх разом близько трьох хвилин. Соус перемішати і влити до м’яса. Все добре розмішати, дочекатися скипання і протушкувати разом буквально хвилини 4.

Страва готова! Приємного апетиту!