Шоколадний чізкейк

Інгредієнти для начинки:

  1. вершковий або сирний сир — 600 г
  2. вершки (жирність від 30 % — 250 г
  3. шоколад 60-70 % — 200 г
  4. цукор — 250 г
  5. ванільний цукор — 10 г

Для основи нам знадобляться:

  1. пісочне печиво — 180 гр
  2. вершкове масло — 70 г

Для глазурі (крем-ганаш):

  1. темний шоколад — 150 г
  2. вершки жирністю 30 % — 150 г
  3. масло — 50 гр

Примітка:

  • Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури.

Готуємо основу для чізкейку

Щоб зробити основу нам знадобиться пісочне печиво і вершкове масло. Повинна сказати, що печиво можна взяти просте або шоколадне — як вам більше подобається. Я використовувала звичайний з топленим молоком.

Печиво подрібніть в блендері в крихту.

Вершкове масло трохи подтопите в мікрохвильовці.

Розтоплене масло залийте в крихти з печива.

Грунтовно перемішайте. У вас вийде ось така сира крихта.

Підготуйте форму. Вам знадобиться кільце для випічки діаметром 20 см. Можна таке, як у мене, тобто без дна або будь-яке у вас є.

Продовжимо: отже, кільце встановіть на плоске блюдо або на підкладку, а всередину кільця помістіть і закріпіть ацетатную стрічку так, як показано на фото нижче.

Тепер всипте підготовлену крихту в вашу форму і утрамбуйте. Можна скористатися склянкою з плоским дном або звичайною десертній або чайною ложкою.

Підготовлену таким чином форму з основою поставте в морозильник на 10-15 хвилин.