Інгредієнти для начинки:
- вершковий або сирний сир — 600 г
- вершки (жирність від 30 % — 250 г
- шоколад 60-70 % — 200 г
- цукор — 250 г
- ванільний цукор — 10 г
Для основи нам знадобляться:
- пісочне печиво — 180 гр
- вершкове масло — 70 г
Для глазурі (крем-ганаш):
- темний шоколад — 150 г
- вершки жирністю 30 % — 150 г
- масло — 50 гр
Примітка:
- Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури.
Готуємо основу для чізкейку
Щоб зробити основу нам знадобиться пісочне печиво і вершкове масло. Повинна сказати, що печиво можна взяти просте або шоколадне — як вам більше подобається. Я використовувала звичайний з топленим молоком.
Печиво подрібніть в блендері в крихту.
Вершкове масло трохи подтопите в мікрохвильовці.
Розтоплене масло залийте в крихти з печива.
Грунтовно перемішайте. У вас вийде ось така сира крихта.
Підготуйте форму. Вам знадобиться кільце для випічки діаметром 20 см. Можна таке, як у мене, тобто без дна або будь-яке у вас є.
Продовжимо: отже, кільце встановіть на плоске блюдо або на підкладку, а всередину кільця помістіть і закріпіть ацетатную стрічку так, як показано на фото нижче.
Тепер всипте підготовлену крихту в вашу форму і утрамбуйте. Можна скористатися склянкою з плоским дном або звичайною десертній або чайною ложкою.
Підготовлену таким чином форму з основою поставте в морозильник на 10-15 хвилин.