Найпростіший рецепт ароматної плову з грибами і рисом, солодким перцем, цибулею та морквою.
Інгредієнти
-
200 гр.
— печериці (лісові)
-
200 гр.
— рисова крупа
-
2 шт.
— перець (зелений і червоний)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— лавровий лист
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищені моркву і солодкий перець нарізаємо дрібними кубиками, цибулю — дрібно, чисті гриби — скибочками. Викладаємо підготовлені печериці, овочі, масло й обсмажуємо, помішуючи, 4-5 хвилин на сильному вогні, щоб злегка всі зарум’янилося.
Додаємо в гриби і овочі промитий 4-5 разів рис, перемішуємо і викладаємо в глибоку форму для запікання.
Заливаємо рис з грибами і овочами водою (700 мл) або овочевим бульйоном, додаємо лавровий лист, сіль, перець і відправляємо в духовку при 200 градусах. Готуємо ароматний плов в духовці 40-45 хвилин, поки рис не вбере всю рідину.
Смачний пісний плов подаємо з хрустким салатом. Приємного апетиту!