Смажені гриби з сочевицею


Проста ситна страва: ароматні смажені шампіньйони з сочевицею.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — печериці

  • 100 гр.

    — сочевиця

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 1 щіпка

    — перець (пластівці чилі, за бажанням)

  • 2 щіпки

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Сочевицю ретельно промиваємо і викладаємо в киплячу воду (600-700 мл) з 1 ч. л. солі. Варимо сочевицю, помішуючи, 20-25 хвилин і відкидаємо на друшляк.


    Очищені печериці нарізаємо скибочками, часник дрібно.


    Підготовлені скибочки грибів відправляємо в гаряче масло і смажимо відкритими 10-12 хвилин.


    Додаємо часник, пластівці чилі (за бажанням), чорний перець і обсмажуємо 1-2 хвилини.


    Додаємо в гриби сік лимона.


    Викладаємо підготовлену сочевицю, перемішуємо і смажимо 1-2 хвилини.

    Готові ароматні гриби з сочевицею подаємо гарячим зі свіжими овочами. Приємного апетиту!