Запечені гриби з часником


Ароматні гриби, запечені в духовці з додаванням подрібненого часнику і нарізаної петрушки.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — печериці (невеликі)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Печериці сухим рушником очищаємо від бруду, зрізаємо брудну частину ніжок і, щоб гриби не набрали зайву вологу, протираємо вологим рушником капелюшки та ніжки. За бажанням можна зняти ножем верхній шар капелюшків. Викладаємо підготовлені гриби у форму одним шаром.


    Додаємо очищені гриби олія, сіль, перець, перемішуємо і відправляємо в духовку при 240 градусах. Запікаємо печериці 15 хвилин, поки не виділиться багато соку.


    Подрібнений часник, половину нарізаної петрушки змішуємо в 2 ст. л. води і перемішуємо. Грибочки виймаємо і додаємо підготовлену часникову суміш в гриби. Перемішуємо і запікаємо ароматні печериці ще 20 хвилин.

    Ароматні виймаємо змішуємо з залишками петрушки, лимонним соком і подаємо. Приємного апетиту!