Смачні пісні голубці з 2 видами грибів (гливи та печериці), рисом, цибулею, морквою, часником і зеленню.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста (квашена або свіжа)
-
400 гр.
— глива
-
400 гр.
— печериці
-
150 гр.
— рисова крупа
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— морква
-
4 зубчики
— часник
-
1/2 пучка
— кріп
-
4 стебла
— зелена цибуля
-
3 ст. л.
— томатна паста
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— паприка
-
1 шт.
— лавровий лист
-
за смаком
— перець
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Рис відварюємо у великій кількості води не до повної готовності, за бажанням 1/4 частина рису можна взяти коричневий. Промиваємо готовий рис в холодній воді і відкидаємо на друшляк.
Гливи і печериці промиваємо, нарізаємо і обсмажуємо підготовлені гриби в олії (3 ст. л.) з подрібненим ріпчастою цибулею і часником на сильному вогні, щоб швидко випарувалася рідина і гриби не переварилися.
Зелений цибулю з кропом дрібно ріжемо, моркву натираємо, подрібнюємо готові гриби ножем або в кухонному комбайні. Викладаємо підготовлені зелень, моркву і гриби в миску, додаємо готовий рис, сіль і перець. Перемішуємо суміш для голубців і пробуємо на сіль.
Голубці можна приготувати з 2 видів капусти (квашеної або свіжої). Якщо використовуємо свіжу капусту, то опускаємо качан на 2-3 хвилини в киплячу воду, потім легко знімаємо листя і зрізаємо товсту частину листа (опускаємо качан у воду стільки разів, поки не наберемо потрібну кількість листя). Якщо використовуємо качан квашеної капусти, то просто знімаємо листя і зрізаємо товсту частину листа.
Викладаємо підготовлену ароматну начинку на листя.
Звертаємо в рулони. Отримуємо близько 25 шт.
Викладаємо підготовлені голубці з грибами на дно каструлі (2 шари) з олією (1 ст. л.), за бажанням можна додати зверху рубаною квашеної капусти.
Томатну пасту розвести у воді і заливаємо голубці так, щоб покривала голубці. Якщо робимо голубці зі свіжої капусти, воду з томатною пастою трохи солимо. Додаємо паприку, лавровий лист, накриваємо ароматні голубці і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.
Готові смачні голубці подаємо гарячими з хлібом. Приємного апетиту!