Голубці з грибами і рисом


Смачні пісні голубці з 2 видами грибів (гливи та печериці), рисом, цибулею, морквою, часником і зеленню.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста (квашена або свіжа)

  • 400 гр.

    — глива

  • 400 гр.

    — печериці

  • 150 гр.

    — рисова крупа

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — морква

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 4 стебла

    — зелена цибуля

  • 3 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • за смаком

    — перець

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Рис відварюємо у великій кількості води не до повної готовності, за бажанням 1/4 частина рису можна взяти коричневий. Промиваємо готовий рис в холодній воді і відкидаємо на друшляк.


    Гливи і печериці промиваємо, нарізаємо і обсмажуємо підготовлені гриби в олії (3 ст. л.) з подрібненим ріпчастою цибулею і часником на сильному вогні, щоб швидко випарувалася рідина і гриби не переварилися.


    Зелений цибулю з кропом дрібно ріжемо, моркву натираємо, подрібнюємо готові гриби ножем або в кухонному комбайні. Викладаємо підготовлені зелень, моркву і гриби в миску, додаємо готовий рис, сіль і перець. Перемішуємо суміш для голубців і пробуємо на сіль.


    Голубці можна приготувати з 2 видів капусти (квашеної або свіжої). Якщо використовуємо свіжу капусту, то опускаємо качан на 2-3 хвилини в киплячу воду, потім легко знімаємо листя і зрізаємо товсту частину листа (опускаємо качан у воду стільки разів, поки не наберемо потрібну кількість листя). Якщо використовуємо качан квашеної капусти, то просто знімаємо листя і зрізаємо товсту частину листа.

    Викладаємо підготовлену ароматну начинку на листя.


    Звертаємо в рулони. Отримуємо близько 25 шт.


    Викладаємо підготовлені голубці з грибами на дно каструлі (2 шари) з олією (1 ст. л.), за бажанням можна додати зверху рубаною квашеної капусти.


    Томатну пасту розвести у воді і заливаємо голубці так, щоб покривала голубці. Якщо робимо голубці зі свіжої капусти, воду з томатною пастою трохи солимо. Додаємо паприку, лавровий лист, накриваємо ароматні голубці і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин.

    Готові смачні голубці подаємо гарячими з хлібом. Приємного апетиту!

    (Visited 269 times, 1 visits today)