Рис з грибами і цибулею


Відмінний рецепт смачного рису з грибами (печерицями), ріпчастою цибулею, петрушкою і ароматними спеціями.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — рис

  • 150 гр.

    — печериці (свіжі)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — приправа (овочева Вегета)

  • 1 ч. л.

    — майоран

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищений цибулю нарізаємо дрібно, чисті шампіньйони — скибочками. Викладаємо цибулю в масло, обсмажуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, додаємо підготовлені скибочки печериць. Смажимо відкритими, поки не випарується рідина.


    Додаємо промитий 3-4 рази рис і перемішуємо.


    Вливаємо воду (750 мл), додаємо майоран, сіль, перець і приправу Вегета. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ароматний рис накритим, поки рідина не випарується (періодично помішуємо).


    У готовий рис з грибами додаємо нарізану петрушку, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо без вогню ще на 3-4 хвилини.

    Готовий ароматний рис з печерицями подаємо гарячим з улюбленим салатом. Приємного апетиту!