Відмінний рецепт смачного рису з грибами (печерицями), ріпчастою цибулею, петрушкою і ароматними спеціями.
Інгредієнти
-
250 гр.
— рис
-
150 гр.
— печериці (свіжі)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 гілочки
— петрушка
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2 ст. л.
— приправа (овочева Вегета)
-
1 ч. л.
— майоран
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
2 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
Очищений цибулю нарізаємо дрібно, чисті шампіньйони — скибочками. Викладаємо цибулю в масло, обсмажуємо на середньому вогні 3-4 хвилини, додаємо підготовлені скибочки печериць. Смажимо відкритими, поки не випарується рідина.
Додаємо промитий 3-4 рази рис і перемішуємо.
Вливаємо воду (750 мл), додаємо майоран, сіль, перець і приправу Вегета. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ароматний рис накритим, поки рідина не випарується (періодично помішуємо).
У готовий рис з грибами додаємо нарізану петрушку, перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо без вогню ще на 3-4 хвилини.
Готовий ароматний рис з печерицями подаємо гарячим з улюбленим салатом. Приємного апетиту!