Пиріг з полуницею — кращі рецепти смачних пирогів

5. Рецепт смачного пирога з замороженої полуниці з вишнею та морозивом

Нещодавно знайома пригостила таким смачним пирогом, що її незвичайний рецепт відразу ж увійшов в скарбничку найулюбленіших ласощів. А секрет його в тому, що на пісочній кошику буде шар морозива, покритий ніжною соусом з перемелених заморожених ягід, а зверху завдано сирний крем. Крім полуниці в начинку можна додати вишню, абрикоси і навіть виноград.

Інгредієнти:

  • Морозиво – 500 гр.
  • Заморожені полуниця і вишня, борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове, сир вершковий – по 120 гр.
  • Цукровий пісок – 200 гр. +100 гр. + 50 гр.
  • Вода – 1 стакан.
  • Лимон – ¼ шт.

Приготування:

1. Щоб довго не морочитися з розморозкою ягід, можна поступити більш простим способом. Виливаємо в невеликий сотейник склянку води і відразу ставимо її на вогонь. Розчиняємо в ній цукор (100 гр.) і в теплий сироп висипаємо ягоди. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до середнього. Варимо в два прийоми по 10 хвилин, щоб у нас вийшло практично густе варення.

Вишня повинна бути обов’язково без кісточок, щоб ніхто з їдців не копирсався в пирозі і не постраждав від твердих грудочок!

2. Тим часом можна встигнути приготувати пісочний корж. Розтоплене вершкове масло рубаємо на дрібні шматочки і змішуємо його з цукром (200 гр.) і борошном. Гарненько выминаем еластичне тісто і, розкачавши круглим пластом, викладаємо його у форму для запікання і обов’язково наколюємо його. Витримавши заготовку в духовці при 180 градусах близько 20-25 хвилин, отримуємо гарну міцну пісочну кошик, яку виймаємо з форми тільки після охолодження.

3. З ніжного вершкового сиру з цукром (50 гр.) і видавленим із чверті лимона соком збиваємо однорідний м’який крем. Якщо є бажання, то його можна підфарбувати харчовими барвниками, але на полунично-вишневою начинки саме білий буде виглядати цікавіше. Перекладаємо його в кулінарний шприц або спеціальний мішечок і прибираємо поки в холодильник.

4. Тепер нашу ягідну варену начинку слід подрібнити, щоб вона стала нагадувати желе. Це можна зробити віночком, але краще все ж скористатися блендером, щоб вийшла однорідна ніжна структура. А щоб вона не розтікалася, її слід поварити ще 10 хвилин на середньому вогні, а потім повністю остудити.

5. Поки остигає ягідний мус, приступимо до формування нашого десерту. У повністю остиглий корж перекладаємо злегка размякшее морозиво і розрівнюємо його, щоб вийшов рівний шар. Відразу ж ставимо в морозилку, щоб начинка не розтанула, а, навпаки, повністю замерзла.

В ідеалі повинен бути пломбір, але можна взяти і полуничне або будь-яке інше фруктове морозиво.

6. Повністю остиглу ягідну масу розподіляємо по застиглому шару морозива і знову ставимо на третину години в морозильну камеру.

7. Залишається тільки за допомогою кулінарного шприца нанести охолоджений сирний крем на наш смачний холодний пиріг і можна подавати його до столу.

Бажано, щоб чай та інші напої не були дуже гарячими, щоб від різниці температури між рідиною і пирогом не постраждала емаль зубів.

Приємного апетиту!

До речі, за запропонованим вище рецептами можна приготувати відмінні десерти і з іншими ягодами за вашим смаком. А замість заварного шару або морозива може бути і будь-який інший не растекающийся крем. Однак полуниця сама ароматна ягода і саме вона надає пирогів свою неповторну нотку.

Ця ягода хороша тим, що навіть у замороженому вигляді з неї можна в будь-який час приготувати таку апетитну випічку, що відразу ж відчувається тепло літа.

Приємного чаювання!