Пиріг з полуницею — кращі рецепти смачних пирогів

2. Пісочний пиріг з начинкою з полуниці

Зазвичай полуниця після розморожування або, якщо постоїть в холодильнику близько доби, починає кислить. Їсти її з таким присмаком якось не дуже хочеться. Але не викидати ж добро!?! Зате ця тонка нотка відмінно поєднується з пісочним тістом і допоможе уникнути «перекладу» продуктів.

До того ж, якщо залити ягоду смачним густим кремом, то вийде набагато смачніше чізкейку. Так що, якщо у вас вдома є зовсім трохи полуниці, а бажаючих насолодитися нею багато, то приготувати пиріг на десерт буде набагато вигідніше – його вистачить на всіх.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 350 гр.
  • Цукровий пісок, борошно – 200 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Куряче свіже яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Приготування:

1. Насамперед нам слід зробити тісто для нашого пісочного пирога. Немає нічого простіше – досить з’єднати цукровий пісок (100 гр.) з борошном і розпушувачем, а потім в них подрібнити на крупній тертці заморожене вершкове масло.

Перетерти між долонями масу, щоб вийшло красиве розсипчасте тісто дрібними грудочками. Потім ретельно його выминаем і досягаємо стану еластичного кома, схожого на дотик на м’який пластилін.

2. Перекладаємо основу пирога в ємність для запікання і розрівнюємо рукою так, щоб вийшла гарна форма з бортиками, що нагадує глибоку тарілку або чашу. Робимо кілька проколів за допомогою виделки, щоб під час запікання денце не піднімалося і не урвався. Відправляємо в розігріту до 8 градусів духовку буквально на 10 хвилин, а потім даємо охолонути до кімнатної температури.

3. Щоб вийшла ніжна начинка, варто робити її не просто з ягід, а з смачною заливкою, яка потім запечеться і перетвориться в єдину ніжну масу. Вершки збиваємо з половиною цукру і свіжими яйцями. Якщо бажаєте наповнювач трохи щільніше, то додаємо ще пару ложок борошна і знову попрацюємо віночком, щоб добитися однорідності.

4. Розкладаємо попередньо промиту і обсушену полуничку рівним шаром в пісочній «кошику» і заливаємо приготовленим кремом.

Крім полуниці можна додати вишню, суницю або навіть замінити ягоди фруктовою нарізкою.

5. Залишається тільки запекти наш пісочний пиріг з полуничною начинкою протягом півгодини при 180 градусах, злегка остудити і вийняти з форми. Спеціально для дітей верх десерту ще можна присипати цукровою пудрою і кулінарними конфетті.

Приємного апетиту!