2. Пісочний пиріг з начинкою з полуниці
Зазвичай полуниця після розморожування або, якщо постоїть в холодильнику близько доби, починає кислить. Їсти її з таким присмаком якось не дуже хочеться. Але не викидати ж добро!?! Зате ця тонка нотка відмінно поєднується з пісочним тістом і допоможе уникнути «перекладу» продуктів.
До того ж, якщо залити ягоду смачним густим кремом, то вийде набагато смачніше чізкейку. Так що, якщо у вас вдома є зовсім трохи полуниці, а бажаючих насолодитися нею багато, то приготувати пиріг на десерт буде набагато вигідніше – його вистачить на всіх.
Інгредієнти:
- Полуниця – 350 гр.
- Цукровий пісок, борошно – 200 гр.
- Вершки – 200 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Куряче свіже яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Приготування:
1. Насамперед нам слід зробити тісто для нашого пісочного пирога. Немає нічого простіше – досить з’єднати цукровий пісок (100 гр.) з борошном і розпушувачем, а потім в них подрібнити на крупній тертці заморожене вершкове масло.
Перетерти між долонями масу, щоб вийшло красиве розсипчасте тісто дрібними грудочками. Потім ретельно його выминаем і досягаємо стану еластичного кома, схожого на дотик на м’який пластилін.
2. Перекладаємо основу пирога в ємність для запікання і розрівнюємо рукою так, щоб вийшла гарна форма з бортиками, що нагадує глибоку тарілку або чашу. Робимо кілька проколів за допомогою виделки, щоб під час запікання денце не піднімалося і не урвався. Відправляємо в розігріту до 8 градусів духовку буквально на 10 хвилин, а потім даємо охолонути до кімнатної температури.
3. Щоб вийшла ніжна начинка, варто робити її не просто з ягід, а з смачною заливкою, яка потім запечеться і перетвориться в єдину ніжну масу. Вершки збиваємо з половиною цукру і свіжими яйцями. Якщо бажаєте наповнювач трохи щільніше, то додаємо ще пару ложок борошна і знову попрацюємо віночком, щоб добитися однорідності.
4. Розкладаємо попередньо промиту і обсушену полуничку рівним шаром в пісочній «кошику» і заливаємо приготовленим кремом.
Крім полуниці можна додати вишню, суницю або навіть замінити ягоди фруктовою нарізкою.
5. Залишається тільки запекти наш пісочний пиріг з полуничною начинкою протягом півгодини при 180 градусах, злегка остудити і вийняти з форми. Спеціально для дітей верх десерту ще можна присипати цукровою пудрою і кулінарними конфетті.
Приємного апетиту!