1. Заливний пиріг з полуницею та кокосовою стружкою.
Самий простий пиріг, який можна тільки придумати – це, звичайно ж, заливний. Завів рідке тісто і просто відправив його до ягід у формі для запікання. Ще однією перевагою є те, що зовсім не обов’язково використовувати добірні нектаринки – цілком підійдуть і будь-які обрізані шматочки.
Ну, а щоб верх такого «супер-тортика» виглядав більш святково, можна прикрасити його рідкими вершками чи збитою сметаною та шматочками полуниці.
Інгредієнти:
- Полуниця – 300-350 гр. + для прикраси.
- Яйце свіже куряче – 3 шт.
- Борошно – 1 склянка.
- Цукровий пісок – ½ склянки.
- Сметана – 90 мл
- Кокосова стружка – 50 гр.
- Розпушувач тіста – ½-1 пакетик.
- Збиті вершки, вершкове масло – на смак.
Приготування:
1. Щоб пиріг не був занадто «важким» і жорстким, спочатку взобьем до піни цукровий пісок зі свіжими курячими яйцями. Потім додамо сметанки і міксером доведемо до однорідного стану.
2. Відразу в чашу до попередніх інгредієнтів просеем борошно з розпушувачем тіста і акуратно їх вмешаем в пишну сметанно-яєчну солодку масу.
3. Вийшло рідке тісто буде нагадувати по густоті оладки. Щоб розпушувач краще підняв наш пиріг, залишимо борошняну основу постояти в сторонці хвилин 15.
4. А поки є чверть години, займемося ягодами. Видалимо з них зелененькі чашолистки, ароматні плодики обмиемо і гарненько залишимо них залишки водних крапельок. Потім всипаємо до них половину кокосової стружки і гарненько обваляем в ній вікторію.
5. Гарненько змастимо внутрішню частину форми для запікання холодним вершковим маслом і розподілимо на дно рівним шаром третину ягід в стружці.
Масло можна замінити на пекарський маргарин з вершковим смаком.
6. Заллємо половиною тіста заготівлю і зверху викладемо ще третина смачної начинки. Знову всі «вкриємо» залишками рідкої «оладушковой» маси. Залишається тільки красиво розкласти залишки полуниці з кокосом.
7. Відправляємо в розігріту духовку на 45-50 хвилин і запікаємо при 180 градусах до появи красивою рум’яної скоринки. Даємо готовому блюду злегка охолонути (хоча б 10-15 хвилин) і перекладаємо пиріг на тарілку.
8. Робимо невеликі пірамідки збитих вершків на поверхні десерту і злегка придавлюємо їх кінчики цілими або розрізаними полуничками. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо зі свіжо смачним чаєм або прохолодним компотом.
Приємного апетиту!