Пиріг з полуницею — кращі рецепти смачних пирогів

1. Заливний пиріг з полуницею та кокосовою стружкою.

Самий простий пиріг, який можна тільки придумати – це, звичайно ж, заливний. Завів рідке тісто і просто відправив його до ягід у формі для запікання. Ще однією перевагою є те, що зовсім не обов’язково використовувати добірні нектаринки – цілком підійдуть і будь-які обрізані шматочки.

Ну, а щоб верх такого «супер-тортика» виглядав більш святково, можна прикрасити його рідкими вершками чи збитою сметаною та шматочками полуниці.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 300-350 гр. + для прикраси.
  • Яйце свіже куряче – 3 шт.
  • Борошно – 1 склянка.
  • Цукровий пісок – ½ склянки.
  • Сметана – 90 мл
  • Кокосова стружка – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – ½-1 пакетик.
  • Збиті вершки, вершкове масло – на смак.

Приготування:

1. Щоб пиріг не був занадто «важким» і жорстким, спочатку взобьем до піни цукровий пісок зі свіжими курячими яйцями. Потім додамо сметанки і міксером доведемо до однорідного стану.

2. Відразу в чашу до попередніх інгредієнтів просеем борошно з розпушувачем тіста і акуратно їх вмешаем в пишну сметанно-яєчну солодку масу.

3. Вийшло рідке тісто буде нагадувати по густоті оладки. Щоб розпушувач краще підняв наш пиріг, залишимо борошняну основу постояти в сторонці хвилин 15.

4. А поки є чверть години, займемося ягодами. Видалимо з них зелененькі чашолистки, ароматні плодики обмиемо і гарненько залишимо них залишки водних крапельок. Потім всипаємо до них половину кокосової стружки і гарненько обваляем в ній вікторію.

5. Гарненько змастимо внутрішню частину форми для запікання холодним вершковим маслом і розподілимо на дно рівним шаром третину ягід в стружці.

Масло можна замінити на пекарський маргарин з вершковим смаком.

6. Заллємо половиною тіста заготівлю і зверху викладемо ще третина смачної начинки. Знову всі «вкриємо» залишками рідкої «оладушковой» маси. Залишається тільки красиво розкласти залишки полуниці з кокосом.

7. Відправляємо в розігріту духовку на 45-50 хвилин і запікаємо при 180 градусах до появи красивою рум’яної скоринки. Даємо готовому блюду злегка охолонути (хоча б 10-15 хвилин) і перекладаємо пиріг на тарілку.

8. Робимо невеликі пірамідки збитих вершків на поверхні десерту і злегка придавлюємо їх кінчики цілими або розрізаними полуничками. Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо зі свіжо смачним чаєм або прохолодним компотом.

Приємного апетиту!